Tetka Saveta

OD OVA DVA SASTOJKA CVEĆE ĆE VAM RASTI KAO LUDO! Morate probati, sastojke imate u kući!

Najbolji rezultati se postižu ukoliko se ova biljna infuzija koristi jednom nedeljno, a evo o čemu je reč.

26.04.2022 13:00

OD OVA DVA SASTOJKA CVEĆE ĆE VAM RASTI KAO LUDO! Morate probati, sastojke imate u kući!
Pixabay.com

Tokom proleća i intenzivnog rasta biljaka, vaše cveće, bez obzira na to da li je u bašti ili na terasi, zahteva dodatnu negu. Osim prihrane koja će ojačati biljku posle zimskog mirovanja postoje i neke dobro čuvane tajne iskusnih baštovana koji koriste razne preparate kako bi podstakli rast i razvoj svog cveća, ali i njihovo raskošno i dugotrajno cvetanje.

Srećna republika vam otkriva tajnu kako da pripremite biljnu infuziju od koje će vaše cveće u trenu živnuti. 

Pixabay.com

Ovaj rastvor u trenu oporavlja i jača cveće

Rastvor od dva sastojka

U pitanju je rastvor koji je jednostavno pravi od samo dva sastojka za koje verujemo da ih ima svaka kuća. Od njega će vaše cveće rasti kao ludo, a rastvor se može koristiti za zalivanje ili raspišivanje pomoću bočice s pumpicom kako bi se biljke s vremena na vreme njime osvežile. 

Verovali ili ne, u pitanju je običan aspirin, koji osim što ga koriste ljudi u medicinske svrhe, može poboljšati rast i razvoj biljaka. Primena tog leka u baštovanstvu doprineće oporavku cveća, ali i pomoći mu da ojača i lakše se izbori s mogućim bolestima.

Kako kažu iskusni baštovani, tajna leži u salicilnoj kiselini aspirina, koja izuzetno prija biljkama. 

Pixabay.com

Ovaj trik sa aspirinom može da se koristi i za oporavak sobnog cveća

Tajna aspirina 

Aspirin se može koristiti za sve vrste biljaka, bez obzira na to da li ih uzgajate u bašti, u saksijama ili žardinjerama na terasi, ili je u pitanju sobno cveće

Aspirin deluje na razvoj korena i sprečava pojavu gljivica koje su najčešći uzrok bolesti korenovog sistema, što neminovno dovodi do uginuća biljke. Taj lek je dobar čak i za rezano cveće - dovoljno je izmrviti jednu tabletu i dodati je u vazu i vaš aranžman će duže ostati svež.

Pixabay.com

Aspirin u vazi sa rezanim cvećem produžavanja njegovu svežinu

Priprema

Za pripremu biljne infuzije potrebna je jedna tableta aspirina na litar vode. Tableta se dobro usitni i sipa u vodu, koja se potom promeša kako bi se medikament u potpunosti istopio. S tim rastvorom potrebno je zalivati cveće barem jednom nedeljno kako bi se postigli najbolji rezultati. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)