U susret vaskršnjim praznicima domaćice se na različite načine snalaze kako da naprave što šarenija i lepša jaja.
Mnoge koriste tehnike svojih majki i baka za farbanje, a jaja šaraju voskom ili koriste cvetiće i listiće, kao i njihovo kuvanje u lukovini, cvekli, koprivi...
Međutim, ukoliko želite da na vaskršnjoj trpezi dodate malo glamura i obradujete decu, mi vam preporučujemo svetlucava jaja.
Postupak za šaranje je veoma jednostavan, a umesto skupih šljokica i veštačkih sastojaka potrebno vam ono što već imate u svojoj kuhinji - malo šećera, belog vina i kesica sa bojom za kolače.
Umesto da jaja uobičajeno kuvate u vodi, čista jaja prelijte s pola litra belog vina i 100g kristal-šećera. Sve prelijte jednom kesicom omiljene jestive boje za kolače. U tako napravljenoj mešavini jaja kuvajte na tihoj vatri pola sata, pri čemu je važno da ostanu nepoklopljena.
Nakon što su skuvana, šerpu sklonite sa tople ringle, jaja poklopite i ostavite da prenoće. Ujutru ih izvadite na papirni ubrus, ali ih nemojte brisati, već ih ostavite da se osuše na sobnoj temperaturi.
Možda vas zanima…
Što se više budu sušila, ljuska će biti svetlucavija od šećera.
Komentari (0)