Tetka Saveta

DA LI STE PROBALI DA RIBATE PENOM ZA BRIJANJE? 10 površina sijaće se bolje nego posle bilo kog drugog sredstva!

Ukoliko ste mislili da ništa ne može da zameni deterdžente i hemikalije u ribanju pojedinih površina u vašem stanu, pokušajte s penom za brijanje i videćete neverovatan rezultat.

11.04.2022 09:00

DA LI STE PROBALI DA RIBATE PENOM ZA BRIJANJE? 10 površina sijaće se bolje nego posle bilo kog drugog sredstva!
Pixabay.com

Pena za brijanje nije možda prva stvar koja vam padne napamet kada pomislite na čišćenje kuće, ali to sredstvo, verovali ili ne, i te kako može da ima više namena. Ona je poznata po svojoj kremastoj, nežnoj teksturi, što je čini iznenađujućim izborom za uklanjanje prljavštine iz kuće.

Taj proizvod, koji je pre svega kozmetički, razlikuje se od bilo kog drugog komercijalnog sredstva za čišćenje, pre svega po svojoj strukturi pa njegovo lagano nanošenje, pa samim tim i čišćenje predstavlja zadovoljstvo, a ne mučenje. 

Bolja i od sode bikarbone

Pixabay

Bolje čisti i od sode!

Soda bikarbona i belo sirće su najbolje alternative komercijalnim proizvodima za čišćenje, ali kako se pena za brijanje može porediti? Ona je savršeno višenamensko sredstvo za čišćenje zbog svoje kombinacije sapuna, hidratantnih sredstava i drugih zaštitnih sastojaka. Ne samo da je veoma efikasna u uklanjanju prljavštine, već je i neverovatno jeftina.

Srećna republika vam otkriva 10 najboljih načina da koristite penu za brijanje za čišćenje vašeg doma, a evo koje površine očisti do perfekcije. 

1. Garnitura za sedenje

Pixabay

Obrišite garnituru za sedenje

Bez obzira na to od koje vrste materijala je vaša garnitura za sedenje, pena za brijanje se može koristiti za osvežavanje gotovo svake vrste tkanine. Sam sastav pene omogućava da taj proizvod bude alternativa za čišćenje tapacirunga, i može se koristiti za uklanjanje mrlja u trenu. Često je i jeftinija ako se uzme u obzir da se, za razliku od konkretno namenskih sredstava za uklanjanje prljavštine, ona može koristiti za mngo više stvari. 

Iscedite malu količinu pene na površinu i unesite je u tkaninu pomoću četke, sunđera ili krpe, da biste podigli duboko ukorenjenu prljavštinu. Inače, pena za brijanje je savršeno bezbedna za upotrebu i na kožnim presvlakama zahvaljujući sastojcima poput glicerina i lanolina.

2. Kade

Pena za brijanje se može koristiti za čišćenje većine porcelanskih površina u kupatilu, pa je obavezno isprobajte na kadi, lavabou ili tušu.

Jednostavno poprskajte kremu na čistu krpu i oribajte četkom površinu koju želite da očistite. Isperite penasti ostatak i bićete zadivljeni rezultatom. 

3. Umivaonici i tuševi

pexels.com

Savršeno čisti tuš kabine

Pokrijte umivaonik lavaboa ili tuša kremom za brijanje, i nanesite je na površinu pomoću krpe ili sunđera. Isperite područje i obrišite suvom krpom da biste dobili sjaj bez mrlja.

4. WC šolja

Pogodna je za brzo i lako čistšćenje toaleta. Kremasta konzistencija omogućava da se pena zalepi za prljavštinu, što olakšava ispiranje uz malo ribanja. Usmerite penu u WC šolju i četkom nežno uklonite tvrdokornu prljavštinu. Alkohol iz pene delovaće na bakterije.

5. Četka za wc šolju

Možete je koristiti i za čišćenje vaše toaletne četke. Samo stavite četku ispod poklopca WC šolje tako da joj glavni deo ide preko posude i prekrijte je penom za brijanje.

Ostavite penu da odstoji najmanje 10 minuta pre nego što sipate vrelu vodu preko nje da biste je isprali. Isperite ostatke i vratite četku u njen držač, spremnu za ponovnu upotrebu.

6. Poklopci ventilacionih otvora

Poklopci za ventilaciju mogu skupiti velike količine prljavštine i prašine, zbog čega je važno da ih uključite u svoju redovnu rutinu čišćenja.

Koristite penu za brijanje da pokrijete letvice i pustite da se krema proširi. Uzmite četkicu za zube i utrljajte penu u prljavštinu da biste uklonili lepljive ostatke pre nego što je isperite. Osušite poklopac pre nego što ga vratite u ventilacioni otvor.

7. Ogledala

pexels.com

Savršeno čisti ogledala

Koristite ovaj kremasti kozmetički proizvod da uklonite mrlje sa svojih ogledala pomoću nekoliko pumpica i čiste krpe. Obrišite penu preko ogledala kružnim pokretima da biste otkrili sjaj bez mrlja, ostavljajući zaštitni sloj protiv pare i kondenzacije.

8. Dušeci

Ulepšavanje dušeka se lako obavlja penom za brijanje.

Samo obilno poprskajte kremu po površini i unesite je u materijal pomoću vlažnog sunđera. Ovo je najbolja alternativa sodi bikarboni jer brzo isparava bez potrebe usisavanja.

9. Tepisi

Uklonite prolivene mrlje samo jednom pumpicom kreme za brijanje i ostavite da odstoji 30 minuta. Koristite vlažnu krpu da uklonite ostatke i ponovite postupak dok mrlja ne nestane. Ovaj trik je posebno efikasan kada želite da se otarasite fleka od crvenog vina.

10. Kuhinjski plakari

pexels.com

Očistite kuhinjske plahare

Čišćenje površine kuhinjskih ormarića je nešto što mnogi od nas zanemaruju, ali što nikako ne bi trebalo da bude praksa. Samo ih brzo prebrišite penom za brijanje i to je sve što potrebno da biste uklonili masnoću i prljavštinu.

Inače, pena za brijanje je savršeno sredstvo za čišćenje svih obojenih površina za razliku od mnogih hemijskih sredstava za održavanje domaćinstva. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)