Tetka Saveta

KOLIKO ČESTO PERETE ODEĆU? Stručnjak otkriva sve o održavanju garderobe, ŠOKIRAĆETE SE kad ovo saznate o FARMERKAMA!

Ako su vas ikada mučile nedoumice kada je neki komad odeće spreman za veš mašinu, mi vam sada rešavamo tu dilemu.

08.04.2022 19:00

KOLIKO ČESTO PERETE ODEĆU? Stručnjak otkriva sve o održavanju garderobe, ŠOKIRAĆETE SE kad ovo saznate o FARMERKAMA!
pexels.com

Iako ne bi trebalo da bude tako, svi znamo da je održavanje higijene i čistoće odeće postalo stvar ličnog ukusa umesto zdravog razuma. Ipak, postoje neka univerzalna pravila kojih bi trebalo da se pridržavamo ukoliko želimo da naša odeća lepo izgleda i miriše. Portal Srećna Republika vam donosi savete stručnjaka koji vam otkriva tajnu mirisnog i čistog rublja.

Američki Tiktokeri sa profila Washland se bave isključivo tematikom održavanja tkanina, pa su u svom videu objasnili da se čarape peru nakon svakog nošenja, što naravno nikoga nije iznenadilo. Grudnjaci idu u veš mašinu nakon 3 do 4 nošenja a majice nakon 2 do 4 nošenja, budući da to zavisi od toga koliko se znojite.

Pidžame se peru nakon 3 do 5 nošenja, posteljina na svake dve nedelje, dok se peškiri iz higijenskih razloga peru nešto češće, jednom ili dva puta nedeljno. Ipak, najšokantnije je to da se farmerke i odeća od džinsa peru na svakih 10 nošenja.

@washland.co

Tag someone who needs to know this 👀

♬ Cool For The Summer - Zenitsu & Sped Up

U drugom delu sada već kultnog videa otkrili su nam da se helanke peru nakon svakog oblačenja, dukserice nakon 4 do 6 nošenja, a džemperi nakon 2 do 3 oblačenja maksimalno. Naravno, podrazumeva se da ćete sportsku odeću koju nosite u teretani prati nakon svakog treninga, budući da se u njoj znojite i da je teretana sama po sebi ne baš tako čisto mesto.

Najsmešniji deo videa je usledio na kraju, kada je devojka u mašinu ubacila gaćice i na pitanje koliko često treba prati donji veš zaključila da takvo pitanje ne treba ni postavljati niti na njega odgovarati. Reakcije na video su bile urnebesne a komentari još bolji.

@washland.co

Tag someone who needs to see this 👀 also it’s just melted chocolate please don’t come for me 🍫😂 ♬ Cool For The Summer - Zenitsu & Sped Up

Dok su neki gledaoci tvrdili da znaju sva ova pravila, ostali su bili podeljeni u dva tabora. Jedni su izjavili da celokupnu garderobu peru nakon svakog pranja, dok su drugi priznali da se higijenom odeće pozabave tek kada se ista usmrdi. A neki su čak i napisali da farmerke nikada nisu oprali.

Jedno je sigurno, sto ljudi, sto ćudi. Ono što je svima njima zajedničko je to da su im se ovi videi svideli. Zajedno imaju preko 347 hiljada lajkova a komentari na njih se nižu iz minuta u minut. Još samo da primenimo ove savete i svi ćemo biti blistavi i čisti.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)