Za lepši dom

5 STVARI koje će promeniti ENERGIJU U VAŠEM DOMU

Unošenje nekih malih promena i sitnica može doprineti da vaš dom dobije novu dimenziju

04.02.2022 14:00

5 STVARI koje će promeniti ENERGIJU U VAŠEM DOMU
Pixabay

Vaš dom je vaše utočište. Ne samo da je to vaš odraz, već je i mesto gde se povezujete sa ljudima. Zato je potrebno da sreću pozovete da uđe unutra.

Da biste se u nekom životnom prostoru osećali dobro nije potreban skupocen nameštaj. Neke sitnice i male promene učiniće da se u kući osećate daleko prijatnije i srećnije.

Sa ovih pet stvari ćete promeniti energiju vašeg doma.

Mirisi

Podignite raspoloženje i energiju mirisima i svećama koje će vam pomoći da se ugodno osećate u toplini svoga doma.

Pixabay

Mirisne sveće doprineće boljem raspoloženju

 

Biljke

Pored toga što neke biljke pomažu u pročišćavanju vazduha, dobar deo njih podiže raspoloženje i doprinosi boljem spavanju. Dodatnu radost će vam doneti šareni cvetići koje ćete postaviti po stanu.

Pixabay

Toplini doma doprinose i biljke koje prečišćavaju vazduh

 

Unesite inspiraciju

Bez obzira radi li se o omiljenoj frazi, posteru ili smislenom citatu, mnogo ćete se bolje osećati ako ste okruženi primerima toga. Još bolje, stvorite s decom „zid zahvalnosti“ tako što ćete ih zamoliti da svakog dana napišu na čemu su zahvalni.

Pixabay

U neredu se niko ne oseća prijatno

 

Rešite se nereda

Nered u kući stvara dodatni stres i narušava raspoloženje. Zato nije loše da se stvore zone u kojima će se odlagati sav taj nered. Na primer, pored ulaznih vrata, u jednu fioku stavljajte račune, a u dečijoj sobi postavite košaru gde ćete odlagati nepotrebne stvari.

Pixabay

U stanu treba izdvojiti bar jedan kutak koji će biti dobro mesto za meditaciju

 

Područje za meditaciju

Stvorite u stanu svoje unutrašnje utočište, posebno dizajnirano za negovanje dobrog raspoloženja, sa udobnim jastucima i lepim mirisima. To čak može da bude mali deo već zauzete sobe, piše Pure Wow.

Komentari (0)