URADI SAM UKRASI!

NOVOGODIŠNJI UKRASI U KUĆNOJ REŽIJI: Za par minuta napravite unikatnu prazničnu dekoraciju!

U periodu kada se jelke užurbano kite, portal Srećna Republika vam donosi predloge za jedinstvene novogodišnje ukrase koje ćete za tren oka napraviti od stvari koje već uglavnom imate kod kuće!

18.12.2021 22:14

NOVOGODIŠNJI UKRASI U KUĆNOJ REŽIJI: Za par minuta napravite unikatnu prazničnu dekoraciju!
youtube/printscreen

Ukoliko želite da vaša jelka bude unikat i diči se ukrasima koje niko drugi nema, mi vam nudimo recept za savršeno maštovitu i razigranu dekoraciju. Možete ih praviti sa vašim mališanima i uživati u procesu izrade podjednako kao i u finalnom rezultatu.

ČUPAVI IRVASI

youtube/printscreen - NataliDoma DIY

Irvasi

Prvi ukrasi su irvasi od prediva i za njih će vam biti potrebna smeđa, bež, crna i crvena vunica, par komada žice, makaze, igla, konac, dugmence ili biserčić, perlice, tamnobraon i crveni filc, zvonce, spretni prsti i malo strpljenja.

Pogledajte u videu ispod kako se prave ovi preslatki Deda Mrazovi pomoćnici.

PAPIRNE ZVEZDICE

Sledeće na redu su papirne zvezdice, koje se mogu savladati u svega nekoliko minuta, budući da se zasnivaju na nekim osnovnim pravilima origamija. Za samu zvezdicu vam je potreban papir u obliku kvadrata i lenjir za postizanje željenog oblika, a za njenu dekoraciju imate više opcija.

Možete koristiti lepak i šljokice, flomastere u boji, čipku, satensku traku i cirkone koje lepite toplim lepkom, tempere ili bilo koji drugi materijal koji vam vaša mašta došapne.

youtube/printscreen - Auermedia Arts & Crafts

Zvezdice

Što se debljine papira tiče, možete koristiti običan papir za štampu, ukrasni papir za pakovanje, papire veće gramaže koji se mogu naći u kartolerijama ili pak čak i tanji karton sa kutija za cipele. Sve dok je materijal savitljiv, moći ćete da ga oblikujete u divnu zvezdu i sa ponosom okačite na svoju jelku.

Ako vam je zvezda od tanjeg papira, možete napraviti dve različitih veličina i dezena i zalepiti ih jednu preko druge, kako bi ukras bio čvršće strukture ali i vizuelno zanimljiviji. Tutorijal vas očekuje u snimku ispod.

VUNENI PATULJCI

Za ove medene patuljke od vunice potrebno vam je svega par stvari. Dok ih budete pravili, sjajno ćete se zabaviti a kada ih okačite na jelku, oni će joj podariti šaljivi šmek i potpuno originalan izgled. Za njih vam treba vunica sa srmom ili šljokicama, u par različitih boja - za kapice patuljaka, bela ili bež vunica za bradu, čvrsto parče kartona za motanje vunice i štipaljkice da drže vunicu na mestu dok je motate.

youtube/printscreen - Desilicious preciousdesire

Patuljak

Pored toga, trebaće vam i karton iz središta rolne kuhinjskog ubrusa, koji ćete kotistiti za obod njihovih kapica, makaze, lenjir, olovka, vata, veća igla, ukrasna kugla za jelku, pištolj za topli lepak i patrone, drvena perlica za nos patuljka, tanka satenska tračica i praporci ili zvončići.

Pogledajte na snimku ispod kako da napravite vaše magične patuljke.

ŠLJOKIČAVI ŽIROVI

Ukoliko želite da napravite ove slatke ukrase u obliku žira, biće vam potrebno malo slobodnog vremena i nekoliko stvari koje možete lako pronaći u dvorištu ili parku ali i kod kuće.

youtube/printscreen - Smile Mercantile

Žirovi

Trebaće vam šišarke, klješta, drvena uskršnja jaja, kanap, makaze, lenjir, grafitna olovka, šrafciger ili šilo, pištolj za topli lepak i patrone, četkica, lepak za drvo ili šljokice, šljokice u zlatnoj ili bronzanoj boji za donji deo žira i tamnobraon za njegovu kapicu kao i kašičica. Instrukcije možete pogledati u videu ispod.

Nadamo se da ćete se odvažiti da napravite neke od ovih ukrasa. Obavezno nam prenesite svoje savete, predloge i iskustva u komentarima!

Komentari (0)