Tetka Saveta

SPREČITE NAJEZDU SMRDIBUBA KOJE TRAŽE TOPLO MESTO U KUĆI: Napravite OVO i rešite ih se za samo par minuta!

Evo šta treba da napravite kod kuće.

19.09.2024 11:45

SPREČITE NAJEZDU SMRDIBUBA KOJE TRAŽE TOPLO MESTO U KUĆI: Napravite OVO i rešite ih se za samo par minuta!
Péter Gudella / Panthermedia / Profimedia

Smrdibube su česta pojava u domovima, posebno tokom prelaza godišnjih doba. Zimi se sklanjaju od hladnoće, a sa prvim zracima sunca izlaze iz svojih skloništa i opsedaju naše prostore. Ali kako je temperature u Srbiji drastično pala – ti naši prozori su im privlačniji nego ikada.

Prepoznaju se lako, a karakterišu ih jak, neprijatan miris koji ispuštaju. Da biste ih se rešili, možete nabaviti sprej protiv insekata, ali postoje i prirodni načini koji su veoma efikasni.

shutterstock

Smrdibube sad traže sklonište

Jedan od najdelotvornijih rešenja je sprej napravljen od ljutih papričica. Za ovaj rastvor potrebno je:

- 3 najljuće ljute papričice

- 3 čena belog luka

- 1 glavica crnog luka

- 300 ml sapunice

Postupak je jednostavan

Iseckajte paprike i luk, a zatim ih dodajte u sapunicu. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji tokom noći. Sledećeg dana, procedite rastvor i sipajte u bocu sa raspršivačem. Ovaj sprej prskajte po mestima gde se smrdibube najčešće javljaju, a rezultat će biti primetan!

Osim ovog prirodnog rešenja, redovno održavanje čistoće doma, zatvaranje svih pukotina i prozora, kao i korišćenje mrežica na prozorima, može značajno smanjiti pojavu ovih neugodnih insekata.

Sutra, procedite smesu i sipajte je u raspršivač. Prskajte po vratima, prozorima, zidovima i svim ostalim pukotinama gde se smrdibube najčešće javljaju. Ovaj prirodni sprej pomoći će vam da ih odvratite i osigurate mirniji prostor u svom domu. Redovno ponavljanje ovog postupka može dodatno smanjiti njihovu prisutnost!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)