Tetka Saveta

"MAGIČNI SAT" KADA TREBA DA PALITE VEŠ MAŠINU: Račun za struju će se vidno smanjiti!

Evo u koje to doba dana vam pranje veša štedi struju.

04.06.2024 09:40

"MAGIČNI SAT" KADA TREBA DA PALITE VEŠ MAŠINU: Račun za struju će se vidno smanjiti!
Shutterstock

Stručnjaci su otkrili "magični sat" kada je najjeftinije prati veš. Prema organizaciji "Energy Saving Trust", veš mašine su među uređajima koji najviše troše energiju u našim domovima, zajedno sa mašinama za pranje sudova i sušenje veša.

Ovi uređaji čine 14% troškova energije u domaćinstvu, navodi "Trust". Na sreću, postoje načini da smanjite račun za struju, prenosi "Mirror".

Ovo je "magičan sat"

Prema mišljenju stručnjaka, oni koji žele da smanje troškove trebalo bi da peru odeću između 22 i 8 sati ujutru. Tako, "magični sat" za uključivanje mašine za veš je između 7 i 8 sati ujutru. 

shutterstock.com

Najbolje vreme za pranje veša

Doktorka Kloi Bejker izjavila je da domaćinstvima koja se bore sa krizom troškova života, jednostavna promena kao što je prelazak na magični sat može napraviti stvarnu razliku u računima za struju.

- Ovaj sat smo odabrali kao 7 do 8 ujutru, jer ne bismo preporučili opterećivanje pre spavanja zbog zdravlja i bezbednosti. Ovo vreme vam omogućava da napunite i ispraznite mašinu za pranje veša pre odlaska na posao, rekla je ona.

Dakle, ako želite da uštedite novac i smanjite potrošnju energije, sledeći put uključite mašinu za veš između 7 i 8 sati ujutru. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)