Tetka Saveta

ZABORAVITE NA ŽILAVU JUNETINU: Uz ove trikove majstora, topiće vam se u ustima!

Evo kako da omekšate meso.

30.05.2024 13:25

ZABORAVITE NA ŽILAVU JUNETINU: Uz ove trikove majstora, topiće vam se u ustima!
Shuterstock

Jeste li ikada želeli da vaše juneće meso bude nežno i sočno, gotovo topi se u ustima? Evo trikova koji će vam pomoći da postignete baš takav efekat, koristeći prirodne sastojke koje verovatno već imate u kuhinji.

Pirinčano vino - tajna mekog mesa

Pripremite marinadu od malo pirinčanog vina, kvalitetnog maslinovog ulja i fino narendanog luka i jabuke. Junetinu potopite u ovu aromatičnu marinadu za meso i ostavite da odstoji u frižideru preko noći. Osim što će obogatiti meso neodoljivim ukusom, ovaj postupak će rezultirati mesom tako mekanim da će se jednostavno topiti u ustima.

Gazirani napitak za brzo omekšavanje

Kola napici nisu samo za osveženje. Oni mogu poslužiti i kao brza metoda omekšavanja mesa, posebno kod debljih šnicli. Dovoljno je da meso potopite u Kolu desetak minuta, nakon čega ga izvadite, osušite i pržite u ulju uz dodatak crnog bibera. Rezultat će biti sočno i mekano meso koje će oduševiti vaše čulo ukusa.

Pixabay.com

Kako da omekšate juneće meso

Limun ili sirće

Mariniranje mesa u limunovom soku ili sirćetu može takođe biti efikasan način omekšavanja mesa. Limunov sok može omekšati meso već za sat vremena, dok će proces u sirćetu trajati preko noći kako bi meso postiglo željenu mekoću, prenosi Krstarica. Ova tehnika je poznata i dokazana, te je čest izbor za one koji vole klasične metode.

Ukratko, omekšavanje mesa ne mora biti komplikovano ili zahtevati upotrebu veštačkih aditiva. Priroda je prepuna sastojaka koji mogu učiniti čuda za teksturu i ukus vašeg mesa. Isprobajte ove trikove kod kuće i uživajte u sočnom, nežnom mesu koje će oduševiti vaše nepce.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)