VIP saveti

OVAJ DORUČAK DECA JELENE I NOVAKA ĐOKOVIĆA JEDU SVAKI DAN: Oni ne jedu meso, ali obožavaju maminu kuhinju!

Svi se porodično zdravo hrane.

05.05.2024 11:57

OVAJ DORUČAK DECA JELENE I NOVAKA ĐOKOVIĆA JEDU SVAKI DAN: Oni ne jedu meso, ali obožavaju maminu kuhinju!
Alla Rudenko / Panthermedia / Profimedia

Supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Jelena Đoković izuzetno pazi na to kako se hrani, a tu naviku usmerila je i na svoju decu, sina Stefana i ćerku Taru.

Poznato je i da Novak Đoković veoma pazi šta unosi u sebe, a to i ne čudi pošto je izuzetno fizički aktivan, uvek u punoj formi i trenira. Jelena i Novak godinama ne jedu meso, a obroci moraju biti uravnoteženi i zdravi.

Jelena nije želela da drugi spremaju hranu za njenu decu, već se trudi da im svakog jutra sprema ukusna jela, koja su dobro izbalansirana i ne sadrže mnogo masti i šećera.

Deca vole maminu kuhinju

Tara i Stefan vole maminu kuhinju i veoma su joj zahvalni na posvećenosti koju im pokazuje svaki dan. Iako o svom privatnom životu retko govori u javnosti, jednom prilikom je otkrila šta sprema za doručak svojim mališanima.

 

- Nekad su različite proporcije, ali manje-više je uvek isto: čia semenke, konoplja, maka semenke, dud, lan, kakao, kokos, kamu mamu, vanila i ovas plus kokosovo mleko. Sutra ću samo dodati sveže voće i sveže ceđeni voćni sok uz ovo — napisala je Jelena svojevremno i pokazala fotografiju doručka koji se priprema noć ranije, tako što se preko navedenih namirnica naspe kokosovo mleko, pokrije i ostavi da odstoji do jutra.

 

Jutarnje obroke planira veče pre

Još od najranijih dana, dok je Stefan bio mali, Jelena mu je redovno pripremala pire od banane i avokado, često začinjen sa medom, javorovim sirupom, rogačem u prahu ili sirupom agave.

- Volim sve da spremim uveče, jer jer moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta — govorila je Jelena svojevremeno, a preneo je Glossy.

 

Kada je bio beba, Stefan je jeo ribu i meso, ali kasnije su svi prešli na isključivo biljnu hranu. Dolaskom Tare, situacija je postala još jasnija - nema više životinjskih namirnica u ishrani. Ova praksa i dalje traje i danas.

 

- Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo je dobro i mnogo je zdrav, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala bogu nikada nismo imali problema sa njenim zdravljem. Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe. Dosta im dajem i smutije i povrće, sve to izmiksam, neka deca su geniji i odmah sve jedu, moja deca ne jedu još zelene salate, ali ne paničim, jer im to dajem kroz suplementaciju ili šejkove. I ne pržimo, već kuvamo, jedu kuvani krompir ili pire — objasnila je Jelena jednom prilikom.

BONUS VIDEO: 

Komentari (2)

DMB NYC

05.05.2024 17:30

Hrana koju priprema Jelena je suluda; najblaže rečeno. Neka doticna dodje ovde u Njujork i neka konsultuje najpoznatije lekare i svi će joj reci “ you are wrong “ - tj. niste u pravu. Ljudi ne obolevaju toliko od loše hrane nego od izloženosti hemikalijama, radijaciji, toksinima u vazduhu, od gasa radona u stanu ili kući…itd. Jelena bi trebalo da se edukuje … i da ne osporava vrhunsko znanje i iskustvo najpoznatijih lekara ! Jelena, dosta je bilo ! “

Sneža

18.05.2024 15:43

"Tara i Stefan vole maminu kuhinju i veoma su joj zahvalni na posvećenosti koju im pokazuje svaki dan". Ovoga se još nisam setila-da tražim zahvalnost od dece, što ih hranim i brinem o njima. Ja sam do sada mislila da se bezuslovno podrazumeva da hranim decu i brinem o njima