Zanimljivosti

"NIJE MOGAO DA PODNESE ŠTO JE NOVAKOV BRAT, ZATO JE OTIŠAO": Bolna ispovest Srđana Đokovića (FOTO)

Porodici teniskog šampiona nije uvek bilo lako.

01.05.2024 11:00

"NIJE MOGAO DA PODNESE ŠTO JE NOVAKOV BRAT, ZATO JE OTIŠAO": Bolna ispovest Srđana Đokovića (FOTO)
Foto: Starsport

Novak Đoković je najbolji srpski i svetski teniser. Na samom vrhu je već dugi niz godina i ceo svet se divi njegovim uspesima na terenu. Odavno je stekao armiju fanova koji prate svaki njegov korak. Sportista se zbog velike popularnosti stalno nalazi pod lupom javnosti, a veliko breme nosi njegova porodica.

Novakova braća Marko i Đorđe Đoković godinama su bili u njegovoj scenci sve dok svaki od njih nije pronašao svoj životni put. Da je oduvek bilo lako, nije. 

AP Photo/Elise Amendola

Novak Đoković je najtrofejniji srpski teniser

O tome kakav pritisak osećaju njegovi sinovi, govorio je i sam Srđan Đoković otac proslavljenog tenisera. Naime, on je jednom prilikom govorio o svojim velikim željama da porodicu ponovo okupi. Dotakao se Marka Đokovića koji godinama živi u Španiji daleko od medijske pompe.

-Sve ću uraditi da se Marko vrati u Srbiju. To mi je rak-rana što živi u Španiji. Nije podnosio to što je Novakov brat. Gde god da se pojavi, svi bi ga saletali i pitali za Novaka, a on je govorio da ga puste na miru, da je on Marko. Zato je otišao. Na leto završavamo veliku kuću nadomak Rume, nadam se da ću ga tako privući da dođe - rekao je Srđan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Мarko Djokovic (@djokomare)

Marko je tokom godina savladao pritisak javnosti, te je svog trofejnog brata često pratio na turnirima i bodrio ga iz lože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Мarko Djokovic (@djokomare)

Za razliku od Marka, najmlađi Đorđe do nedavno je živeo sa porodicom u Beogradu, a sada je Dubai njegova stalna adresa. Tu se preselio zbog poslovnog angažmana jer je nedavno posao direktor košarkaškog kluba Dubai koji će od naredne sezone biti deo reginalne ABA lige.

 

Komentari (4)

Gaga

01.05.2024 13:35

Ovaj Srdjan osim sto je odvratan jos je i izuzetno glup. Marko pobegao jer nije mogao da u Srbiji bude samo Novakov brat, prica se da je cak hteo i da digne ruku na sebe, a otac ga mami da se vrati i opet da pati jer i dalje bi bio samo Novakov brat. Noko nemoze da te upropasti vise od glupog roditelja.

Nenad

01.05.2024 15:46

Koja budaletina je ovaj Srdjan. Dete pobeglo da se spase od depresije, a on bi da ga vrati i dokonca. Nije svako stvoren da bude roditelj. Neko ce recistvorio je Novaka, da bioloski a kao tenisera ga je stvorila Jeca Gencic, inace bi i danas peko palacinke na planini.

Goran

01.05.2024 17:54

Verovatno je teško biti brat Noletov

Vuk07

02.05.2024 01:29

Belje je imati dobrog komšiju nego imati brata ko ji ti zavidi. Svuda je tako nije samo kod Djokoviča.