Tetka Saveta

ZA OVE FUNKCIJE KLJUČEVA OD KOLA NISU ZNALI NI NAJISKUSNIJI VOZAČI: Ovi saveti će vam sačuvati živce i vozilo!

Predsnosti moderne tehnologije.

17.05.2024 19:35

ZA OVE FUNKCIJE KLJUČEVA OD KOLA NISU ZNALI NI NAJISKUSNIJI VOZAČI: Ovi saveti će vam sačuvati živce i vozilo!
shutterstock.com

Kako tehnologija napreduje, tako se i naša voljena vozila opremaju sve većim brojem funkcija o kojima mnogi od nas možda ništa nisu ni znali. Važno je otkriti i koristiti ove funkcije, jer se mogu pokazati neverovatno praktičnim.

Sa napretkom tehnologije, novi automobili postaju sve složeniji i opremljeni su sa sve većim brojem funkcija. Ako ste nedavno unapredili ili kupili novo vozilo, možda imate pristup ovim naprednim i praktičnim funkcijama.

Transponder ključevi: Više nego što se vidi na prvi pogled

Mnogi automobili sada dolaze sa transponder ključevima, takođe poznatim kao "čip ključevi". Auto influenserka Qiao Xiao Chequan, koja deli svoje uvide na TikToku (@chequanxiaoqiao), otkriva niz trikova vezanih za ove ključeve. Ona sugeriše da ako ne možete pronaći svoje vozilo na parkingu, pametni ključ vam može pomoći.

-Pritisnite dugme za zaključavanje na ključu, i automobilova alarm će se oglasiti.  Sada možete lako pronaći svoj auto na osnovu smera zvuka - kaže tiktokerka.

Njen drugi savet je za one koji se brinu da li su vrata njihovog automobila pravilno zatvorena nakon što ga ostave na parkingu.

- Pritisnite dugme za zaključavanje na ključu. Ako se alarm automobila ne oglasi, znači da vrata nisu pravilno zatvorena- navodi ona.

shutterstock.com

skrivene funkcije ključeva

Takođe, pominje da nakon zaključavanja automobila i udaljavanja, ukoliko neko pokuša da otvori vrata ili gura automobil, alarm će se aktivirati.

Ovi uvidi otkrivaju skriveni potencijal modernih auto-ključeva, pokazujući da oni nude više od samo praktičnog načina za zaključavanje i otključavanje naših vozila. Razumevanjem i korišćenjem ovih funkcija, vozači mogu unaprediti svoje ukupno iskustvo vožnje i bezbednost vozila.

Kako tehnologija nastavlja da se razvija, važno je da vlasnici automobila budu informisani o mogućnostima svojih vozila, jer se ove skrivene funkcije mogu pokazati neprocenjivim u različitim situacijama.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)