Tetka Saveta

PRETVORITE SVOJE DVORIŠTE KAO U BAJKU: Uzmite staru gumu i napravite cvetnu dekoraciju

Žena je na mrežama podelila neverovatan trik kako da gume napravite pravu magiju u svom dvorištu.

25.04.2024 17:01

PRETVORITE SVOJE DVORIŠTE KAO U BAJKU: Uzmite staru gumu i napravite cvetnu dekoraciju
Printscreen/https://www.instagram.com/creative_doc_adyasha/

Svako od nas želi da ima lep i uređen dom uz koji ukoliko ste u kući ide još lepše dvorište. Kada su lepi i topli dani ovde većina nas voli da provodi vreme, da pije kafu i da se opušta. Shodno tome volimo da to okruženje bude lepo za naše oko i da nam pruža osećaj sigurnosti i neke posebne atmosfere. 

Mnoge domaćice i ljubitelji eksterijera vole da baštu urede nekom dekoracijom poput gipsanih figura pa često to budu figure životinja, patuljaka ili neki drugi dekorativni rekviziti.

Ipak, za sve koji vole da daju mašti na volju, da budu kreativni i autentični, jedna žena iz Indije dala je na Instagramu odličan trik kako da recimo u sopstvenoj režiji napravite dekorativni "bunar".

Printscreen/Instagram/creative_doc_adyasha

Jedna Indijka je pokazala svoju kreativnost koristeći gume, kako bi napravila dekoraciju

 

Za tu potrebu ona je uzela nekoliko većih guma na koje je belom farbom iscrtala cigle kao da se radi o građevisnkoj konstrukciji. Prvo ih je prebrisala i ofarbala braon bojom, a onda po ivicama belom bojom je nacrtala cigle.

Kada je poslagala gume jednu iznad druge za njih je prikačila dva deblja štapa koja je obložila nekim materijalom, a onda je gore za njih prikačila dve vešalice kao držače na kojima je stavila ukrasni crep i kao dekoraciju je dodala saksiju sa cvećem. Unutar bunara smestila je i jednu manju koja je visila.

Kreativna i bajkovita dekoracija je ostavila ljude na društvenim mrežama bez teksta, a mnogi su joj rekli da je pravi talenat za eksterijer i da bi mogla ovu uslugu drugima da unovči.

 

 

- Vau...predivno! Ovo bih probala i ja kod kuće!

- Umetnički!

- Bože....divna ideja...neko zaista pretvara svoju maštu u rad.

- Odličan posao, čestitam - bili su neki od komentara korisnika mreže.

Većina žena ali i muškaraca zahvalila se ovoj dami na podeljenom triku i na sjajnoj ideji koja će zasigurno oplemeniti dvorište onih koji se uhvate za ovaj posao. Bilo je i onih koji su se složili da novac i vreme ne treba usmeravati samo na skupocene stvari i nešto što ćemo naći u prodavnici, već da vredi potruditi se i sopstvenim rukama kreirati ono što zamislimo.

Mnogi su se složili da treba samo eksperimentisati i nekad konsultovati društvene mreže na kojima ima pregršt sjajnih ideja, a koje će nam svakako pomoći da napravimo dvorište po svojoj meri i što autentičnije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

Goca

26.04.2024 20:28

Hvala,divnu ideju ste podelili sa nama

Đakarta

26.04.2024 20:58

Moram pokušati.Hvala