Tetka Saveta

PRESTANITE DA BRIŠETE POSUĐE NAKON PRANJA: Ovaj trik sa mašinom rešiće vas tih muka, a ne košta ni dinara! (FOTO)

Mnogim ženama je posebno frustrirajuće sušenje tanjira, čaša, šerpi, šoljica i escajga posle pranja u mašini, a za to postoji jednostavno rešenje

23.03.2024 14:53

PRESTANITE DA BRIŠETE POSUĐE NAKON PRANJA: Ovaj trik sa mašinom rešiće vas tih muka, a ne košta ni dinara! (FOTO)
shutterstock.com

Ručno pranje sudova je u vreme kad nije bilo mašina bilo aktivnost koju smo domaćice obavljale više puta dnevno. Onim damama koje još nemaju mašinu za pranje sudova to je i danas svakodnevna obaveza, baš kao i brisanje tek opranih tanjira, šerpi, lonaca, čaša, šoljica...

Otkako se mašina za suđe uselila u naše domove, mnoge domaćice mogu da odahnu i da se bave drugim poslovima dok mašina pere sudove umesto njih. Ali, nešto im ipak zadaje glavobolju - mokri sudovi koje bi trebalo ostaviti da se osuše kad mašina završi ciklus pranja.

Pixabay.com

Mnoge domaćice koriste ubrus papir kako bi obrisale sudove nakon pranja, što im stvara dodatni posao

Ukoliko želite da se rešite suvišnog brisanja posuđa posle mašinskog pranja, isprobajte provereni trik koji će vam uštedeti i vreme i energiju. Zaboravite na papirni ubrus, kako to rade mnoge domaćice, pa se kasnije nerviraju što na čašama i drugim predmetima od stakla ostaju dlačice.

Dovoljno je da imate samo peškir ili neku suvu krpu koji će obaviti posao umesto vas. Neophodno je da nakon pranja sudova otvorite mašinu, preko vrata prebacite tanji peškir ili krpu i prislonite vrata kao da hoćete da zatvorite mašinu. Ubrzo ćete primetiti da je posuđe suvo, a da su peškir ili krpa "pokupili" svu vlagu iz mašine i sa posuđa koje je upravo oprano. U ovo rešenje kunu se mnoge domaćice koje su isprobale ovaj trik za brzo sušenje tek opranih sudova.

Prilikom izbora peškira ili krpe vodite računa da ne budu napravljeni od debljih vlakana kako prilikom pritvaranja vrata mašine za posuđe ne biste oštetili gumu. 

Ukoliko ne žurite da izvadite sudove iz mašine čim ona završi proces pranja, otvorite vrata i ostavite da se posuđe osuši na vazduhu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)