Tetka Saveta

KOLIKO ČESTO PERETE ČETKE ZA KOSU: Ukoliko to ne radite redovno, zateći ćete ovakav prizor! (FOTO+VIDEO)

Prljavština u četkama može da bude uzrok masne kose, pa bi ih tada trebalo češće potapati u rastvor vode i šampona

19.03.2024 13:53

KOLIKO ČESTO PERETE ČETKE ZA KOSU: Ukoliko to ne radite redovno, zateći ćete ovakav prizor! (FOTO+VIDEO)
Shutterstock

Četke za kosu su neophodne za održavanje frizure, ali često zaboravljamo da ih redovno čistimo. Mnogi ljudi se pitaju koliko često bi trebalo prati četke za kosu kako bi održali adekvatnu higijenu. Postoji nekoliko faktora koji utiču na to koliko često bi trebalo da ih peremo.

Prvo, važno je da se osvrnemo na tip kose. Osobe sa masnom kosom trebalo bi da peru četke češće nego osobe sa suvom kosom. Takođe, osobe koje koriste proizvode za oblikovanje kose trebalo bi da peru četke češće zbog nakupljanja ostataka proizvoda na četkama.

shutterstock.com

Možda vam se kosa prlja zapravo od četki koje ne perete

Pranje četki za kosu nije komplikovano, ali je bitno da se obavi temeljno. Trebalo bi da uklonite dlake sa četke koristeći drugi češalj. Zatim, četku potopite u toplu vodu sa blagim šamponom i ostavite da odstoji nekoliko minuta do sat vremena. Nakon toga, koristite četkicu za čišćenje da biste pažljivo utrljali šampon u četku. Isperite četke pod mlazom tople vode i ostavite ih da se potpuno osuše pre nego što ih ponovo koristite.

Preporučuje se da četke za kosu perete barem jednom mesečno. Međutim, ako primetite da se na četkama brzo nakupljaju dlake, proizvodi za oblikovanje kose ili sebum, trebbalo bi da ih perete češće. Takođe, ukoliko ste imali perut ili neko drugo oboljenje vlasišta, bitno je da perete četke jednom u sedam dana kako biste sprečili širenje bakterija i gljivica.

 

@everything_tidy 6 months ago I did this hack. I think it’s time to do it again 😱🤢🫣#everything_tidy #hack #hairbrushhacks ♬ original sound - Everything_Tidy

 

Prljavština u četkama može biti glavni uzrok masne kose. Jedna korsnica TikToka je isprobala da opere četke za kosu onako kako bi trebalo, a rezultat je bio ne tako lep prizor. Naime, posle pranja voda je bila mutna, otkrivajući koliko se zapravo prljavštine nakupilo u četkama za kosu.

Ovaj video je izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama, podstičući korisnike da obrate pažnju na higijenu i redovno održavanje četki za kosu, kako bi sprečili nakupljanje prljavštine i očuvali zdravlje kose.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)