Tetka Saveta

POLOŽAJ KREVETA U SPAVAĆOJ SOBI MOŽE DA DONESE NESREĆU: Postavite ga po ovim principima za brak pun ljubavi (FOTO)

Izbegavajte previše nameštaja da ne biste blokirali protok energije

04.03.2024 16:50

POLOŽAJ KREVETA U SPAVAĆOJ SOBI MOŽE DA DONESE NESREĆU: Postavite ga po ovim principima za brak pun ljubavi (FOTO)
shutterstock.com

Uređenje spavaće sobe, prema principima drevne kineske veštine feng šui, može doprineti stvaranju harmoničnog i opuštajućeg okruženja, što može pozitivno uticati na kvalitet vašeg sna i opšte blagostanje. Evo nekoliko saveta kako da primenite feng šui u uređenju svoje spavaće sobe.


Postavljanje kreveta prema feng šui principima

Prema feng šuiju, postavljanje kreveta je ključno za stvaranje ravnoteže u spavaćoj sobi. Preporučuje se postavljanje kreveta tako da vam omogućava da vidite ulazna vrata, ali da niste direktno izloženi pogledima prolaznika. Takođe, izbegavajte da postavite krevet ispod prozora ili između vrata i kupatila, kako biste izbegli energetske smetnje.

Boje i dekor

Odabir boja za spavaću sobu takođe igra važnu ulogu. Preporučuju se umirujuće boje poput nežnih tonova plave, zelene i bež boje. Takođe je važno izbegavati oštre uglove nameštaja i umesto toga koristiti nameštaj sa zaobljenim ivicama, što doprinosi struji pozitivne energije u prostoru.

Pixabay.com

Birajte umirujuće boje za dekoraciju

Organizacija i čišćenje

Feng šui podstiče održavanje spavaće sobe urednom i čistom, jer nered može blokirati protok pozitivne energije. Preporučuje se redovno čišćenje i organizacija prostora, kao i izbegavanje pretrpanosti nameštajem kako bi se omogućio slobodan protok energije.

Balansiranje energije

Kako biste postigli balans energije u spavaćoj sobi prema feng šuiju, možete dodati detalje poput mirisnih sveća, biljaka ili prirodnih materijala kao što su drvo i kamen. Ovi elementi doprinose stvaranju prijatne i opuštajuće atmosfere.

Uređenje spavaće sobe prema feng šui principima može vam pomoći da stvorite harmoničan prostor koji podržava vaš san i opuštanje. Prateći ove savete i prilagođavajući ih vašim ličnim preferencijama, možete stvoriti prostor koji će pozitivno uticati na vašu svakodnevicu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)