Tetka Saveta

OČISTITE OBUĆU PRIRODNIM SREDSTVIMA: Stručnjak otkrio kako da eliminišete neprijatan miris iz čizama i kako da cipele zablistaju (VIDEO)

Iskoristite namirnice koje sigurno već imate u kući.

06.02.2024 11:35

OČISTITE OBUĆU PRIRODNIM SREDSTVIMA: Stručnjak otkrio kako da eliminišete neprijatan miris iz čizama i kako da cipele zablistaju (VIDEO)
Tiktok/creative explained

Armen Adamjan, poznatiji kao @creative_explained na društvenoj mreži TikTok, podelio je nekoliko neobičnih načina za čišćenje obuće bez upotrebe hemijskih sredstava.

U snimku koji ima gotovo 240.000 pregleda, Armen je objasnio da krompir, kora od banane i kesice čaja mogu da budu vaši saveznici u naporima da cipele, patike i čizme izgledaju kao nove.

- Da li ste znali ako uzmete krompir i ovako isečete komadić, možete da ga koristite za čišćenje obuće? – upitao je tiktoker u viralnom snimku.

On je demonstrirao trik za čišćenje, trljajući narezani krompir o obuću, a zatim je pokazao razliku. I na drugim stranicama na društvenim mrežama navedeno je da ovaj trik zaista radi, uz objašnjenje da je sok od krompira prirodno sredstvo za čišćenje.

Tiktoker je takođe otkrio da je jednostavan način da eliminišete neprijatan miris obuće stavljanje kesica crnog čaja preko noći u cipele ili čizme.

Foto: Shutterstock

Čistoću obuće možete da održavate prirodnim sredstvima

 

Ali, ovaj njegov trik nije naišao na dobar odziv kod pratilaca.

Mnogi su se prisetili da su sa „USA Today“ isprobali ovaj trik pre pet godina, uz napomenu da neiskorišćene vrećice čaja "super upijaju vlagu, ostavljajući prijatan miris“. Ali, ustanovljeno je da zapravo kesice čaja dodaju miris, ali ne uklanjaju postojeći.

Armen je dodao da nikada ne bi trebalo bacati koru od banane, jer je ona odlična za postizanje sjaja na cipelama.

- Koristite unutrašnjost kore od banane da bi vaše cipele zablistajle. Pogledajte taj sjaj – oduševljeno je prokomentarisao tiktoker pokazujući cipele pre i posle ovog tretmana.

shutterstock.com

Kora od banane izvanredna je za postizanje visokog sjaja kožne obuće

 

Razlog zbog kog bi trebalo koristiti unutrašnju stranu kore banane za glancanje cipela je očigledan: ovo voće je bogato kalijumom, koji je revitalizirajući sastojak komercijalnog sredstva za cipela pomoću kog se postiže visoki sjaj obuće.

Adamjan ohrabruje svoje pratioce da koriste prirodne proizvode za jednostavno čišćenje. Takođe je podsetio da je moguće sušiti mokru obuću u mašini za sušenje veša.

- Samo stavite cipele u sušilicu tako da pertle vire. Za pet minuta, cipele će biti suve – kaže ovaj tiktoker.

 

 

Mnogi su mu se zahvalili na tome što je podelio ove zlata vredne trikove.

- Odlični saveti… Uvek. Impresioniran sam.

- Vrećice čaja u smrdljivim cipelama zaista „rade“.

- Konačno, nešto što mogu da primenim – glasili su neki od komentara ispod snimka koji je ovaj tiktoker podelio.

Ipak, bilo je i onih koji su poželeli da se našale na račun influenserovog štedljivog životnog stila.

- Nemoj da piješ čaj kod Armena... Uh, on ništa ne baca - našalio se jedan pratilac.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)