Tetka Saveta

KAKO UKLONITI NEPRIJATNE MIRISE IZ OBUĆE: Za manje od 130 dinara rešite se neprijatnosti za tili čas (VIDEO)

Jedan sastojak iz kuhinje je odlično rešenje.

14.10.2023 20:10

KAKO UKLONITI NEPRIJATNE MIRISE IZ OBUĆE:  Za manje od 130 dinara rešite se neprijatnosti za tili čas (VIDEO)
Tiktok-kayemarie53

Svakome se desilo da obuća koju svakodnevno nosi poprimi neprijatne mirise. Posebno ako smo u situaciji da se izuvamo kada odemo negde u goste, ovo može biti scena koju ne želimo da proživljavamo.

Međutim, postoji rešenje koje je i više nego praktično, a pre svega jeftino. Reč je o korišćenju jednog sastojka iz kuhinje koji svaka domaćica ima. 

Soda bikarbona ima široku primenu u domaćinstvu, tako da nećete pogrešiti ako se opredelite za nju. Ona je postala jedno od idealnih alternativnih rešenja klasičnom dezodoransu. Soda je stari, višenamenski proizvod koji se tradicionalno koristi u kulinarstvu, prevenciji mirisa i za čišćenje. Poznato je da ukoliko imate loš miris u frižideru, ostavite u njemu otvorenu kutiju sode bikarbone kako bi upila sve loše arome. Ova sposobnost upijanja mirisa dovela je do toga da je soda postala popularna opcija kao prirodni dezodorans koji se sprečava širinje telesnih mirisa usled znojenja.

Soda, koja se u kesicama može naći po ceni manjoj od 130 dinara, ima sposobnost i da otkloni fleke i mrlje, ali takođe može da upija vlagu i neprijatne mirise. Iz tog razloga je mnogi često upotrebljavaju za uklanjanje neprijatnog mirisa iz obuće. Snimak koji je postao rado gledan na internetu je onaj na kome žena pokazuje kopačke koje neprijatno mirišu. 

- Kako da se rešim neprijatnog mirisa koji dopire iz patika za fudbal moga dečka? Ne mogu više neprestano da ih perem - požalila se jedna žena, a pomoć je ubrzo stigla, dok je o tome pisao i San. 

Tiktok-kayemarie53

Tiktokerka Kej Meri objasnila kako da otklonite nerpijatne mirise iz obuće

Tiktokerka Kej Meri joj je otkrila trik kako ćete se rešiti svih loših mirisa i to uz pomoć sode birakbone. Ona direktno iz kese sipa sodu prvo u jednu patiku, pa u drugu, pritom vodi računa da se ona podjednako rasprostrani po celom delu predviđenom za stopalo. Jedini trik je u tome da se obuća tako ostavi "da prenoći". Sutradan izbacite svu sodu bikarbonu i trebalo bi da su se i neprijatni mirisi povukli.

Mnogi koji nisu znali da soda brzo i efikasno upija mirise su ostali zapanjeni snimkom, a usledila je salva zahvalnosti mnogih pratilaca ženi koja je podelila trik, dok su se mnogi zarekli kako će to isprobati što pre.

- Soda je odlična u upijanju i drugih mirisa, pogotovo onih upornih. Recimo, ukoliko vam je u automobilu kanulo po sedištu mleko, samo pospite sodu po tom mestu i lako ćete se rešiti mirisa - objasnila je ova žena na Tik-tok snimku.

 

 

Jedna studija ukazuje da soda bikarbona može da ima antimikrobne prednosti, što bi potencijalno moglo da znači da ima sposobnost da se bori protiv bakterija koje izazivaju miris ispod pazuha. Praksa je pokazala da soda bikarbona ima potencijalne prednosti u odnosu na konvencionalne dezodoranse, a to se posebno odnosi na ljude koji su osetljivi na hemikalije. Njena upotreba se vremenom proširila, pa se sada koristi kako bi upila neprijatne mirise iz posteljine, sa tepiha ili iz obuće. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)