Tetka Saveta

OVO SU 3 EFIKASNA NAČINA DA SE ZAUVEK REŠITE PAUKOVA U DOMU: Jednu grešku smo svi pravili, ovaj miris posebno utiče na njih (VIDEO)

Savete kako da se rešite ovih napasti podelila je najpoznatiji australijski ekspert za čišćenje.

29.09.2023 16:00

OVO SU 3 EFIKASNA NAČINA DA SE ZAUVEK REŠITE PAUKOVA U DOMU: Jednu grešku smo svi pravili, ovaj miris posebno utiče na njih (VIDEO)
shutterstock.com

Jesen je vreme kada se pojavljuje sve više paukova u stanovima. Razlog za najezdu ovih insekata je zato što od septembra do sredine oktobra počinje sezona parenja. Mužjaci koji su najčešće stidljivi i kriju se po tamnim i mračnim ćoškovima izlaze iz svojih skrovišta kako bi našli ženku.

Najpoznatiji australijski stručnjak za čistoću Šantel Mila podelila je na svom TikTok nalogu nekoliko trikova kako da se uz pomoć određenih biljka koje su nam na dohvat ruke otarasimo ovih insekata. Snimak počinje slikom ove mlade žene koja riba kuhinjske elemente. Ona objašnjava da je vreme da kažete “zbogom” paucima, bubama i ostalim napastima. 

Foto: Shutterstock

Počela je sezona parenja paukova

1. Trik sa ruzmarinom

U posudu sa vodom ubacite grančicu svežeg ruzmarina. Potom je sipajte u bocu sa raspršivačem i poprskajte kod ulaznih vrata, kao i po uglovima prozora. Pauci mrze miris ruzmarina, pa će najverovatnije zaobilaziti vaš dom sve dok miris ne nestane.

2. Vrela voda

Možda muku mučite sa sitnim bubama i njihovim larvama. Takođe, možda ste nekad primetili da ste vodom oterali pauka i mislili ste da je on završio u kanalizaciji, međutim, sutradan ste ga ponovo ugledali. To je zato što ste koristili hladnu vodu. S vremena na vreme i u kuhinji i kupatilu koristite mlaz vrele vode i bićete sigurni.

3. Eterično ulje pomorandže

Pauci mrze miris pomorandže, kao i ostalih citrusa. Kada čistite podove u vašem domu, u smesu vode za čišćenje dodajte malo eteričnog ulja pomorandže. Onda tu umočite krpu kojom brišete podove.

@mama_mila_ Say goodbye to bugs + spiders entering your home 🌻👋 which trick will you try first? 1. Mix 1 cup water with sprigs of rosemary. Spray on windows and doors - spiders hate the smell of rosemary, so it repels them from entering your home 2. Pour boiling water down the drain to deter fruit flies and their eggs 3. Add orange oil to your mop to repel crawling insects (use discretion before using essential oils around pets) Hope these were helpful lovelies ♥️ #cleantok #cleaninghacks #cleaningtips #mamamilastips #homehacks ♬ Paint The Town Red - Doja Cat

Šantelin snimak je dobio blizu dva milona pregleda na Tik-toku, komentari su usledili, a o tome je pisao i San.

- Isprobaću trikove već danas.

- Genijalno, hvala.

- Mrzim, paukove, koristiću sva tri saveta.

- Na samu pomisao razmnožavanja paukova digla mi se kosa na glavi, krećem već danas.

- Volim miris ruzmarina i citrusa, paukovima je odzvonilo! - bili su samo neki od komentara na njen post.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)