Tetka Saveta

BILA JE NA ODMORU KAD JE PRIMETILA MASNU FLEKU NA BEBINOJ BENKICI: Ovo sredstvo koje ima svaka kuća rešilo je problem, a mrlja je potpuno nestala! (FOTO+VIDEO)

Savet ove mame pokazao se kao sjajan kad je u pitanju temeljno čišćenje garderobe.

18.01.2024 17:01

BILA JE NA ODMORU KAD JE PRIMETILA MASNU FLEKU NA BEBINOJ BENKICI: Ovo sredstvo koje ima svaka kuća rešilo je problem, a mrlja je potpuno nestala! (FOTO+VIDEO)
Shutterstock

Mnogim ženama se desilo da pri odvajanju veša za pranje pronađu one koje su pune fleka. Deca, posebno dok su mala, često se isflekaju posebno tokom jela, ali se ovakve nezgode dogode i starijima. U bolje snabdevenim marketima moguće naći sredstva za uklanjanje fleka kako za odeću u boji, tako i za bele tkanine. Ponekad, međutim, ni ta sredstva nisu čudotvorna, pa mrlje ostaju.

Jedan Tik-tok snimak postao je viralan i naišao je na salvu pozitivnih komentara jer je mama bebe pokazala na koji način ona uklanja fleke. Naime, ona je sa detetom otišla na odmoru, kada je primetila masne mrlje od hrane na benkicama svoje bebe. 

Tiktok-mamazapet

Primetila fleke na dečijoj odeći na odmoru

- Nalazimo se na moru i upravo sam na bebinoj garderobici primetila masnu fleku. Nisam znala šta drugo da uradim, pa sam se odlučila da probam da je skinem sredstvom za pranje sudova, koje sam jedino imala pri ruci. Snalazim se na sve načine da skinem brdo fleka sa dečije odeće. Stavila sam malo tečnosti, pokvasila i dobro istrljala. Fleka je nestala kao rukom odnesena - objasnila je u snimku ova zadovoljna mama.

- Te fleke više nema - stoji u opisu snimka.

 

 

Sredstvo za pranje sudova, koje većina nas ima u kuhinji, može se koristiti kao efikasan saveznik u uklanjanju različitih vrsta fleka. Evo još nekoliko saveta kako da koristite sredstvo za pranje sudova za skidanje mrlja sa odeće.

1. Brza reakcija

Pravilo broj jedan kada je u pitanju uklanjanje fleka je brza reakcija. Što pre počnete sa tretmanom fleke, to su veće šanse da će se potpuno ukloniti. Operite zahvaćeno područje što je pre moguće.

2. Priprema mesta

Pre nego što počnete, stavite komad tkanine ispod fleke kako biste sprečili prodiranje fleke na drugu stranu tkanine.

3. Upotreba sredstva za pranje sudova

Nanesite malu količinu sredstva za pranje sudova direktno na fleku. Lagano utrljajte sredstvo prstima ili starom četkicom kako biste prodrli kroz vlakna tkanine.

Tiktok-mamazapet

Upotrebila sredstvo za pranje sudova

4. Blago pranje

Operite oštećeno područje u hladnoj vodi. Ako se radi o osetljivim tkaninama, poput svile ili vune, preporučuje se ručno pranje.

5. Provera osetljivosti boje

Pre nego što započnete postupak, testirajte sredstvo za pranje sudova na manje vidljivom mestu kako biste bili sigurni da neće izazvati izbeljivanje ili oštećenje boje tkanine.

6. Pranje u mašini

Ako je odeća periva u mašini, nakon tretmana fleke, operite je u skladu sa uputstvima na etiketi. Dodavanje malo sredstva za pranje sudova u bubanj može pojačati efekat čišćenja.

7. Ponovite postupak po potrebi

U nekim slučajevima, fleke mogu zahtevati više tretmana. Ponovite postupak dok fleka potpuno ne nestane.

8. Sušenje

Kada završite sa pranjem, ostavite odeću da se prirodno osuši. Nemojte koristiti mašinu za sušenje veša dok niste sigurni da je fleka potpuno nestala, jer to može zadržati fleku.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)