Tetka Saveta

OVOGA SE NIKAD NE BISTE SETILI: Jednostavno skidanje fleka sa odeće uz sastojke iz kuhinje, mrlje nestaju kao magijom (VIDEO)

Možete napraviti i veću količinu ove smese za uklanjanje mrlja, sipati u flašu i koristiti po potrebi.

17.09.2023 12:01

OVOGA SE NIKAD NE BISTE SETILI: Jednostavno skidanje fleka sa odeće uz sastojke iz kuhinje, mrlje nestaju kao magijom (VIDEO)
shutterstock.com

Skidanje fleka sa odeće često bude vrlo zahtevno posebno kad su u pitanju masni ostaci hrane. Koliko god da se trudite i trljate fleku posebnim sapunima ona tvrdoglavo odbija da nestane.

Međutim, jedan tiktoker je otkrio mešavinu sastojaka koji će kao magijom ukloniti i najtvrdokornije mrlje sa garderobe.

Sastojci iz kuhinje

Za ovu mešavinu potrebni su vam sastojci koje već imate u kuhinji. Kako je objašnjeno u snimku sipajte jednu kašiku sode bikarbone, iscedite pola limuna, dodajte malo alkoholnog sirćeta, mrvicu deterdženta za sudove i malo vode. Sve dobro izmešajte pa ovom smesom natopite mrlje. 

Kako bi sredstvo bolje upilo i delovalo istrljajte fleku starom četkicom za zube. Potom zaprljanu odeću ubacite u veš mašinu i operite na uobičajen način. Kako tvrdi ovaj tiktoker fleka će nestati kao magijom.

Možete napraviti i veću količinu ove smese za uklanjanje mrlja, sipati u flašu i koristiti po potrebi. Nemojte zaboraviti samo da flašu dobro protresete pre korišćenja.  

Usledili su brojni komentari na ovaj njegov post.

- Ovo je sjajno, hvala na savetu.

- Isprobala sam ovu smeu i odlična je. Najbolje od svega je što ne oštećuje tkaninu niti ostavlja bilo kakve tragove.

- Ja sam ovako spasila omiljenu majicu.

- Nemojte koristiti za tamnu garderobu zato što će limunom sok da izbeli ne samo fleku već i tkaninu - bili su samo neki od komentara.

Pored ovog postoji i trik za uklanjanje tragova od deterdženta ukoliko ga veš mašina ne ispre dobro. Dovoljno je da pomešajte jednu šoljicu sirćeta s četvrtinom šolje vode u lavoru. Stavite zaprljani odevni predmet u otopinu i istrljajte tkaninu kako biste očistili deterdžent. Dobro isperite ovaj komad garderobe i tragovi praška će nestati.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)