Tetka Saveta

NEMATE VREMENA ZA PRANJE ODEĆE, A GARDEROBA IMA NEPRIJATAN MIRIS? Ovako ćete je osvežiti za tili čas (VIDEO)

Trik zlata vredan podelila je jedna mama na TikToku.

10.01.2024 12:20

NEMATE VREMENA ZA PRANJE ODEĆE, A GARDEROBA IMA NEPRIJATAN MIRIS? Ovako ćete je osvežiti za tili čas (VIDEO)
Tiktok/SusanDoingSusanThings

Koliko puta vam se desilo da se vratite iz zadimljenog kafića, ljuti što je vaša odeća „upila“ duvanski dim? Suštinski, garderoba nije bila za pranje, već pre za osvežavanje i eliminisanje duvanskog dima?

Ovaj problem možete da rešite veoma jednostavno, zahvaljujući video-snimku koji je na društvenoj mreži TikTok podelila Suzan, mama malog sportiste.

Naime, njen sin redovno trenira i čim dođe kući baca garderobu na pranje. Ali, i Suzan se, kao i drugim ženama, dogodilo da je jednom prilikom zaboravila da stavi odeću na pranje, a sin je trebalo da ode na novi trening.

Tad je Suzan isprobala trik za koji tvrdi da „provereno radi“.

- Njegova garderoba nije prljava, jedino majica ima neprijatan miris ispod pazuha. Posula sam po majici običnu sodu bikarbonu, a onda stavila majicu u vlažan peškir i ubacila sve zajedno u mašinu za sušenje veša. Posle pola sata izvadila sam i majicu i peškir iz mašine, mirisali su kao da su upravo oprani – ispričala je Suzan u viralnom video-snimku.

 

 

Ona je otkrila da soda bikarbona izvanredno upija neprijatne mirise, a njeni pratioci su u komentarima podelili da na taj način osvežavaju garderobu posle izlazaka u zadimljene kafiće i restorane. Važno je samo da komad garderobe sa kog želite da eliminišete neprijatan miris najpre obilato pospete sodom bikarbonom, a onda da pažljivo umotate taj komad u vlažan frotir i da sve skupa stavite u mašinu za sušenje veša. Soda će iz garderobe izvući neprijatan miris, a frotirska vlakna će „preuzeti“ sodu, čuvajući odeću.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)