Tetka Saveta

ŠTA ĆETE VI POKLONITI NAJBLIŽIMA ZA BOŽIĆ? Evo nekoliko lepih predloga koji će svakome izmamiti osmeh na lice!

Unesite radost u dom voljenih.

06.01.2024 16:00

ŠTA ĆETE VI POKLONITI NAJBLIŽIMA ZA BOŽIĆ? Evo nekoliko lepih predloga koji će svakome izmamiti osmeh na lice!
Shutterstock

Nova godina je prošla i mnogima istanjila novčanik. To naravno nije izgovor da predstojeći Božić dočekate bez poklona za svoje najdraže, a vrlo dobro znamo da su oni posebno dragi najmlađima. To će ih svakako obradovati i ulepšati im božićne praznike, ali večita dilema je- šta pokloniti?

Iako se simbolika darivanja poklona danas promenila, tradicija je ostala, a krajnji cilj je da nekoga usrećimo. Isto kao što poklon pažljivo biramo kada ga kupujemo nekome za rođendan i druge radosne događaje tako ga treba pažljivo birati i kada ga nekome darujete za ovaj verski praznik. Ono što je važno je da poklon ima simboliku i da primaocu ostanu u lepom sećanju. 

Evo predloga za praznične poklone koje možete pokloniti svojim najmilijima.

Igračkama se deca uvek raduju

Budući da su deca sa najvećim očekivanjima  možemo početi sa njima. Decu neće ništa više obradovati od igračaka jer kod dece uvek postoji želja za igrom i maštom i dokle god to postoji one će biti sastavni deo njihovog detinjstva, prenosi ozonpress.net.

Modernizacija društva, razvoj tehnologijei globalizacija doneli su i nove igre i igračke p je sve manje klasičnih sa kakvim smo mi kao mali odrastali. Lutke i autići više nisu aktuelni već dečaci recimo vole igračke na upravljanje,  poput bagera i modernih helikoptera pa čak i dečijih dronova.

shutterstock.com

Deca će se uvek obradovati nekoj igrački

Za devojčice će uvek biti aktuelne mini kuhinje, kozmetički sto za šminkanje, lutka koja priča ili kolica za bebu. Ukoliko su deca starija društvene igre će ih uvek obradovati. Memorijske kartice, igrice koje podstiču razmišljanje, strategijske igre će probuditi njihov takmičarski duh. Budući da je otvaranje poklona poseban ritual za najmlađe, nemojte zaboraviti da ga umotate u ukrasni papir i stavite veću mašnu.

Božićni pokloni sa prazničnim motivima

Šolje sa slikom Deda Mraza, jelke, pahuljice i nekim prazničnim tekstom nikada ne mogu da dosade. Sličnim poklonom možete obradovati i vaše kolege sa posla uz neku simpatičnu poruku. Mamu, tetku ili baku možete obradvati nekim setom posuđa, činijom ili tacnom, dok dok za prijatelja možete odabrati recimo snežnu kuglu. Nismo zaboravili i na partnere, a oni će se sigurno obradovati nekom džemperu sa prazničnim motivima, a ovaj originalan poklon posebno će obradovati najmlađe. Pored ovog tu su i svečane pidžame, čarape ili papuče sa rogovima irvasa.

Sa knjigom nećete nikada pogrešiti

Knjiga je u svakoj prilici jedan od najboljih izbora za poklon i smatra se jednim od najsimboličnijih poklona za ovu priliku. Nju možete pokloniti voljenima ali i onima sa kojima niste u bliskim odnosima, kao poklon maturantu ili kao znak pažnje. Ukoliko knjigu poklnjate kao božićni poklon pažljivo birajte štivo. Vodite se time šta je kome omiljen autor ili žanr, a za decu birajte knjigu ali vodite računa o njihovim interesovanjima i prijemčivosti za čitanje. 

pexels.com

Knjiga je uvek odličan izbor i za najmlađe i za odrasle

Personalizovane kreativne sitnice

Današnje mame teže unikatnim poklonima i detaljima,  a to je sve posledica savremenog doba u kojem živimo. Jedan od unikatnih poklona koji recimo možete pokloniti najmlađima je bade mantil sa njihovim imenom, kutiju za igračke sa njihovim slikama i slično. Porodici, prijateljima ili partneru možete pokloniti album sa zajedničkim slikama koje će vas uvek podsetiti na lepe trenutke provedene zajedno. Na poleđini slika možete napisati zbog čega vam je taj neki trenutak bio važan i na šta vas asocira.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)