Tetka Saveta

PAR JE PRETVORIO CRKVU U KUĆU: Nisu zabrinuti da je ukleta i otkrivaju da li imaju groblje u dvorištu ili ne! (VIDEO)

Kad su je kupili još uvek je imala klupe, oltar i propovedaonicu.

27.12.2023 14:40

PAR JE PRETVORIO CRKVU U KUĆU: Nisu zabrinuti da je ukleta i otkrivaju da li imaju groblje u dvorištu ili ne! (VIDEO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@bb_acres

Potraga za savršenom kućom najčešće je isrpljujuća, zahteva dosta vremena i još više para. Jedan par postao je viralan na društvenim mrežama nakon što su saopštili da su umesto kuće kupili staru crkvu koju su rešili da renoviraju i pretvore u svoj topli doma. Njihova transformacija stare crkve u dom iz snova prati niz video snimaka koje dele na Tik Toku i koji imaju milionske preglede na društvenim mrežama.

 

 

Uticaj prošlosti

Crkva, sagrađena 1973. godine, nalazi se na tri hektara zemlje i kada su je kupili još uvek je imala klupe, oltar i propovedaonicu. Kako je objasnio ovaj bračni par, crkva ih je "dirnula" zbog svih predivnih sećanja koja stanovnike ovog sela vezuje za ovu svetinju.

Od lokalnog stanovništva su čuli dirljive priče o venčanjima u toj crkvi što ih je dodatno motivisalo da joj udahnu novi životi. Sam objekat je površine 4000 kvadrata i kao i svaka druga crkva ima i toranj sa zvonikom. Mnogi njihovi pratioci izrazili su bojazan da je možda ukleta, ali bračni par tvrde da nisu zabrinuti jer za razliku od sličnih svetinja ova nema groblje u dvorištu, piše britanski San.

 

@bb_acres A year and a half later and we are so close to being done. Starting to finally feel like home 🫶🏼⛪️🔜🏡 #chouse #churchintohome #dreamhomeloading #churchintohome #homereno #oldchurch #oldrenovation #oldtonew #diy #doingbigthings ♬ Paint The Town Red (Instrumental) - Doja Cat

 

Da bi pretvorili crkvu u domu, par je uložio mnogo truda. Godinu i po dana nakon kupovine, još uvek nisu završili sa renoviranjem. Ipak, napravili su veliki korak, okrečili zidove, postavili pločice na podove i napravili pregrade tako da sada imaju pet spavaćih soba i tri kupatila.

Par se odlučio za crno-beli stil za svoj novi dom, dodajući beli nameštaj sa crnim ručkama. Takođe su ugradili ogroman tuš obložen prelepim sivim kamenom. Donji sprat je ogroman i sve je otvoreno tipa sa velikim šankom u kuhinji i prelepim osvetljenjem koje visi sa plafona. Takođe, napravili su izdvojen deo sa roštiljem koji je savršen za tople letnje noći.

Reakcije na mrežama

Korisnici TikToka su brzo počeli da dele svoje utiske o renoviranju.
 

- Vau! Ovo je lepše nego što sam mogao da zamislim.

- Nikad ne bih pomislila da crkva može da bude dobra osnova za izgradnju kuće iz snova.

- Obožavam ogroman otvoren prostor pa mi je ovo fenomenalno.

- Ne mogu ni da zamislim koliko je sve ovo koštalo. Nadam se da se najveći deo posla sami uradili i tako barem malo uštedeli novca.

- Sve mi se čini da je ova crkva definitivno ukleta! Ne bih smela tu da prespam a kamoli da živim.

- Sve je to pomalo tužno. Sve službe i duhovni rad koji su ljudi ulažili u tu  crkvu i posle je napustili - bili su samo neki od komenatara na postove ovog para. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)