Tetka Saveta

GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE IGLICA OD JELKE: Dovoljan je jedan sastojak iz kuhinje za brzo i lako uklanjanje!

Izbegavajte upotrebu usisivača jer će vazduh iz aparata dotano da utiče na njihovo otpadanje.

24.12.2023 20:01

GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE IGLICA OD JELKE: Dovoljan je jedan sastojak iz kuhinje za brzo i lako uklanjanje!
shutterstock.com

Novogodišnja jelka obavezan je deo dekoracije doma za predstojeće praznike. Mnogi ljudi vole da u kuću unesu pravo drvo koje će svjom lepotom i svežim mirisom bora dati dodatnu notu elegancije novogodišnjoj čaroliji. Aliko, koliko god se trudili i jelku stavili dalje od radijatora nemonovno je da već posle nekoliko dana počnu da otpadaju iglice. 

Shutterstock

Otpadanje iglica je neminovnko kad je u pitanju prava jelka

Jednostavan trik

Iglice od jelke mogu biti vrlo nezgodne, stalno otpadaju, lako se lepe za obuću i raznose po kući a ako uz to imate malo dete ili kućnog ljubimca velika je šansa da će se ubosti na neku od iglica. Zbog toga je neminovno da stalno čistite otpale iglice od jele, ali će one i dalje nastaviti da padaju.

Kako savetuju staručnjaci za čišćenje pre nego što posegneta za usisivačem možete da pokušate sa jednostavnim, a genijalnim trikom za brzo i lako uklanjanje borovih iglica. Potrebna vam je samo soda bikarbona koju ima svaka kuća i problem sa iglicama će biti rešen očas posla.

Soda bikarbona ima osobinu da upijanja tečnosti pa će iglice lakše skupiti. Postupak je vrlo jednostavan. Pospite sodu bikarbonu preko iglica, a potom ih pokupite metlicom. Ostatke sode bikarbone možete ukloniti vlažnom krpom.

Shutterstock

Izbegavajte upotrebu usisivača u blizini jelke

Usisivač se ne prepručuje jer će vazduh iz aparata dodatno poremetiti novogodišnju jelku pa će iglice još više ispadati. Bilo bi dobro da koristite jelku sa busenom, a ukoliko ga stavite u dublju kantu možete drvo povremeno zalivati što će smanjiti opadanje iglica. Kantu možete lako kamuflirati ukrasnim papirom, a nakon praznika drvo posadite u dvorištu ili parku.

Na ovaj način doprinosite očuvanju prirode i zdrave okoline, a uživate u jedinstvenom borovom mirisu tokom praznika. Zalivanje jele dovoljno je svaki drugi dan kako bi se smanjilo opadanje iglica.

Ovaj jednostavan trik olakšaće čišćenje i učiniti da uživate u izgledu i mirisu svoje novogodišnje jelke bez nepotrebnog napora.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)