Tetka Saveta

ORIGINALNI RECEPT ZA KARBONARU: Evo kako da napravite pastu koja je osvojila svet (FOTO)

Italijani znaju kako da uživate u svakom zalogaju.

16.11.2023 18:30

ORIGINALNI RECEPT ZA KARBONARU: Evo kako da napravite pastu koja je osvojila svet (FOTO)
shutterstock.com

Kada pomenemo Italiju, svima je jedna od prvih pomisao italijanska kuhinja koja je osvojila svet. Hrana na bazi testenina sa lakoćom se uvukla u sve domove. Ma koliko svi pokušavali da iskopiraju recepte šarmantnih Italijana, retko kome je to pošlo za rukom. 

Jedna od omiljenih pasti je karbonara, upravo zbog svog kremastog ukusa koji budi sva čula. Srećna Republika otkriva kako da napravite ovo popularno jelo po originalnom receptu.

 

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 150 g tanko narezane pančete
  • 250 g špageta
  • 2 jaja
  • 50 g rendanog parmezana
  • sol i biber

Priprema:

Skuvati špagete u vodi sa malo soli i maslinovog ulja. U malo maslinovog ulja pržiti pančetu dok ne bude hrskava.  Potom, izmutiti jaja i začiniti sa malo soli i bibera, te dodajte sitno rendan parmezan. Skuvane pančete stavite u tiganj sa pančetom, promešati i pržiti zajedno još dva minuta. Kada sklonite sa šporeta dodajte smesu od jaja i parmezana. Mešati sve dok ne postane gusto i kremasto.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)