Slavska trpeza priprema se danima. Neke domaćice prave više, neke manje jela, ali svaka se trudi da trpeza izgleda lepo i šarenoliko.
Predjelo je ono u čemu uživaju svi gosti. Ukoliko niste vešti u pripremi jela, slane korpice su idealno rešenje. Dobije se pozamašna količina, a mogu se praviti na bezbroj načina. Slane korpice mogu biti i kupovne, ali se mogu i pripremiti.
Srećna Republika otkriva kako da napravite slane korpice od domaćih kora. Recept je jednostavan, potrebno je samo nekoliko sastojaka.
Sastojci:
- 200 g zelja (može i spanać)
- 2 jajeta
- 1 pakovanje kora za pitu
- 80 g maslaca
- 150 g sitnog sira
- so
Priprema:
Očistite zelje od bilo kakvih vena i drški, a zatim ga blanširajte u ključaloj vodi ne više od par minuta. Iscedite tečnost i naseckajte spanać na sitno. Umutite dva jaja i dodajte zelje, sitni sir i so.
Koru za pitu rasporedite na kuhinjski pult i nauljite je silikonskom četkom. Umotajte je oko drške drvene kašike (ili tanke oklagije), a zatim sakupite i pustite da kraj lagano visi. Nastavite na isti način sa ostalim korama. Pažljivo oblikujte korpe i nežno uklonite drvenu kašiku. Dobijeni rolat umotajte u oblik đevreka.
Podmažite kalup za mafine i stavite korpe u gnezda. Postavite viseći kraj na dno da vam služi kao dno korpe.
U svaku pitu stavite nadev. Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo - oko 25 minuta.
Komentari (0)