Tetka Saveta

NAJLAKŠI NAČIN DA OČISTITE REŠETKU IZ RERNE, I TO BEZ RIBANJA: Potrebno vam je samo jedno jeftino sredstvo koje sigurno već imate u kuhinji

Masnoća i ostaci zagorele hrane će nestati kao rukom odnešeni!

29.10.2023 14:01

NAJLAKŠI NAČIN DA OČISTITE REŠETKU IZ RERNE, I TO BEZ RIBANJA: Potrebno vam je samo jedno jeftino sredstvo koje sigurno već imate u kuhinji
shutterstock.com

Ribanje rerne i rešetke za tepsije spada u najneomiljenije poslove svih domaćica. Pored toga što je najčešće potrebno više sredstava za ribanje – od odmašćivača do abrazivnih sredstava, ovaj posao zahteva strpljenje, preciznost i podosta vremena. Na kraju, većina domaćica se žali da rešetka iz rerne nikad ne bude potpuno čista, ma koliko da su je ribale.

Na društvenoj mreži TikTok osvanulo je spasonosno rešenje za efikasno i finansijski pristupačno čišćenje rešetke. Podelila ga je jedna domaćica koja je isprobala ovaj trik i tvrdi da savršeno funkcioniše.

Umesto besomučnog ribanja rešetke različitim sredstvima, ona koristi samo deterdžent za sudove koji prethodno sipa u kalup za led ili u silikonske kalupe za mafine i zamrzne. Kad se deterdžent sasvim zaledi samo ga izvadi iz zamrzivača i njime prelazi preko masnih i pocrnelih delova rešetke na kojima su nakupljeni zagoreli ostaci hrane.

Shutterstock.

Kako očistiti rernu

Da bi zaštitila ruke od eventualne burne reakcije na zamrznuti deterdžent za sudove ona stavlja gumene rukavice.

Snimak je prikupio više od 2.000 lajkova, a ljudi su s oduševljenjem komentarisali ovaj trik.

- Tako je lako i jednostavno, isprobala sam i oduševljena sam rezultatima!

- Ovo je spasonosno rešenje za sve nas koji često koristimo rernu za pripremu obroka.

- Hvala što ste podelili ovaj trik, ne znam ni sama koliko sam vremena utrošila ribajući rešetku iz rerne i nikad nije bila blistava kao sada – samo su neki od komentara oduševljenih domaćica.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)