Tetka Saveta

ŽENA POKAZALA NEVEROVATAN TRIK KAKO DA SPREČITE PROBLEME U KUHINJI: Dovoljan je komad folije i nikad više nećete imati zapušenu sudoperu (VIDEO)

Ne samo što ćete se brzo i lako osloboditi iskorišćene masnoće već nećete morati ništa da ribate nakon ovoga.

15.10.2023 10:00

ŽENA POKAZALA NEVEROVATAN TRIK KAKO DA SPREČITE PROBLEME U KUHINJI: Dovoljan je komad folije i nikad više nećete imati zapušenu sudoperu (VIDEO)
Shutterstock

Zapušena sudopera posebno od ostataka masnoće teško se čisti i najčešće je nemoguće otpušiti bez pomoći majstora. A dolazak majstora znači i da ćete morati debelo da platite njegove usloge. 
Rešenje, ali ne trajno, jeste da ne sipate masnoću čak ni razblaženu sa sapunicom u sudoperu. Nekad se dogodi da se sudopera u kuhinji zapuši samo zato što ste prali zamašćenu posudu ili tiganj.

Sudopera ostaje čista

Ali, ovim problemima je došao kraj. Kako je na Tik Toku podelila Keli, ovim mukama je došao kraj. Bez problema ćete moći da sipate ostatke hrane, čak i mast u sudoperu bez rizika da je zapušite. Kako je objasnila u snimku, na ovaj način nikad više nećete imati zapušenu sudoperu, niti ćete plaćati majstore.

I ne samo to. Uz ovaj trik čak nećete morati ni da perete sudoperu nakon što u nju procedite višak masti iz recimo mesa koje dinstate. E sad se pitate kao je to moguće? 

Keli je na slivnik stavila poveći komad aluminijumske folije koju je je oblikovala u vidu malene posudice. Potom je preko toga stavila cediljku i jednostavno sipala meso sa masnoćom.

Nakon što je podigla cediljku sva masnoć,a koja bi inače završila u sudoperi, bila je skupljena u foliju, koju je jednostavno pokupila, zatvorila i ostatke masnoće bacila u đubre. Ne samo što ni trunka masnoće nije dospela u sudoperu već je ostala besprekorno čista pa nije imala potrebe da je dodatno čisti.

Usledili su brojni komentari na ovaj njen post.

- Upravo sam isprobala ovaj način i funkcioniše bez problema. Hvala vam na savetu nikad nisam znala kako da se otarasim masnoće.

- Kakvo bespotrebno bacanje aluminijumske folije. Sipajte višak masnoće u staru i praznu teglu ili flašu.

-   Vau! Ja sam šokirana! Ovako nešto mi ne bi palo na pamet ni za milion godina.

- Ovo je razlog zašto volim Tik Tok, svašta novo naučiš.

- O moj bože, već od danas ću ovo koristiti.

- Da li još neko sipa mast i iskorišćeno ulje u staru teglu. Ja to redovno radim i ne sećam se kad sam imala zapušenu sudoperu - bili su neki od komentara. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)