Tetka Saveta

DA LI MASNOĆU IZ ŠERPI I TIGANJA SIPATE U SUDOPERU? Nikako to ne činite, ovo rešenje spašće vas muka i uništavanja slivnika! (VIDEO)

Mnogi imaju problem s odstranjivanjem viška masnoće nakon pripreme hrane, pa se na TikToku pojavilo rešenje za to pitanje koje je odusevilo domaćice.

24.05.2023 10:01

DA LI MASNOĆU IZ ŠERPI I TIGANJA SIPATE U SUDOPERU? Nikako to ne činite, ovo rešenje spašće vas muka i uništavanja slivnika! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/homewithchristina

Zaprljani tiganji i šerpe od masnoće često su noćna mora mnogih domaćica pa mnoge na razne načine pokušavaju da pronađu rešenje kako da eliminišu taj problem. Masno posuđe oduzima mnogo vremena prilikom pranja i podrazumeva veliku potrošnju deterdženta kako bi se sa njega uklonilo sve što ne trreba.

Osim toga, problem stvara i nakupljena masnoća koju treba baciti, a često ne znamo gde. Ako je prospete u sudoperu veoma je izvesno da ćete morati da se pozabavite i njenim čišćenjem jer se ona zadržava na svakoj površini i zahteva temeljno čišćenje. Takođe, vodoinstalateri napominju da to nikako nije dobro za cevi, koje se vremenom zbog nje zapušavaju, a nikada se do kraja ne mogu očistiti. 

Shutterstock

Sa masnoćom iz šerpi i tiganja mnoge domaćice ne znaju šta da rade 

Da bi vam posao bio olakšan jedan korisnik TikToka se dosetio jednostavnog rešenja za koje je potrebna samo folija iz kuhinje. Sve što treba uraditi jeste postaviti parče aluminijumske folije preko odvoda u sudoperi i u nju sipati svu masnoću i višak sa zagorelih šerpi i tiganja. Nakon nekoliko trenutaka kada se otpadni sadržaj dobro zadrži u foliji, nju jednostavno zgužvati i baciti u smeće.

Snimak ovog trika je postao izuzetno popularan na TikToku jer su mnoge domaćice bile oduševljene njime, pa su ga podelile sa svima kako bi ih rešile muka u kuhinji. Ipak, bilo je i onih koji su naveli kako je to "skupa opcija rešavanja problema nasnoće" jer bi ionako skupa folija morala da se troši nakon svakog čišćenja i pranja šerpi. 

- Kako je TikTok znao da sam baš ovo uradila za vikend? -

- Samo staviti pod mlaz vode i gotovo -

- Aluminijumska folija je skupa. Masni sadržaj samo sipajte u šoljicu za kafu i bacite - 

- Ovo može da vam sačuva mnogo novca za odvod -

- Koristite jednostavno praznu kutiju od mleka - dodali su pojedini Tiktokeri.

Mnogi su poručili da je dovoljno staviti šerpu pod topao mlaz vode koja će očistiti i odstraniti masnoću, međutim, drugi su rekli da se opet delovi masnoća negde zadržavaju. Neki su rešenje za ovaj problem videli u bacanju masne vode u komšijsku baštu ili WC šolju. Ipak, mnogi nisu podržali opciju za korišćenje toaleta rekavši da i to stvara dodatni posao za kupatilo i da je lakše abrazivnim sredstvom očistiti sudoperu od masnoće nego se baviti čišćenjem sanitarije.

Pečenje masnih namirnica koje će svakako pustiti masnoću ima prednosti jer domaćice često koriste pek-papir na kome se ona zadržava  kao i zagoreli ostaci hrane. Ipak, kada je u pitanju kuvanje, stvar je drugačija i masnoća se može zadržati  i može biti u tečnijem stanju zbog čega mnogi ne znaju šta da rade sa njom.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)