Tetka Saveta

EVO KAKO DA OFARBATE JAJA KREP PAPIROM: Oduševiće vas jačina boje i lakoća dekorisanja (FOTO)

Zadivite ukućane šarenom uskršnjom trpezom koja će se svakako razlikovati od svega što ste dosad viđali.

09.04.2023 10:01

EVO KAKO DA OFARBATE JAJA KREP PAPIROM: Oduševiće vas jačina boje i lakoća dekorisanja (FOTO)
Pixabay

Ovogodišnje uskršnje praznike iskoristite da probudite i svoju kreativnu stranu koja je bila u zapećku zbog svakodnevnih obaveza. Posvetite se dekoraciji prazničnog stola, poigrajte se s predjelom. Neka namirnice na stolu budu šarene, neobičnog oblika. Sve to upriličite i sa kreativno ofarbanim uskršnjim jajima. Postoji nekoliko veoma zanimljivih tehnika za njihovo dekorisanje, međutim, farbanje krep papirom jedna je od najjednostavnijih, a rezultat koji daje svakoga je oduševio.

Srećna Republika otkriva kako da na najlakši način dekorišete uskršnja jaja na ovaj način.

Šta vam je potrebno?

Postupak:

Postupak je veoma jednostavni samo treba pratiti sledeće korake. Prvo obarite jaja. Dok se jaja kuvaju isecite krep papir na komade veličine, otprilike, 20×20 cm. Sto prekrijte novinama da se ne isprlja (boja se teško skida) i naspite sirće u duboki tanjir. 

Kad se jaja skuvaju i malo prohlade, tek toliko da ne budu vrela, možete početi s farbanjem. Stavite rukavice i uzmite isečen komad krep papira, umočite ga u sirće i u njega umotajte jaje. Jaje treba da bude vruće (ili toplo). Umotano jaje stavite u plastičnu flašu. Isto uradite i sa ostalim jajima.

Slažite red po red. Najbolji redosled jeste da svaki naredni red bude svetlije boje, recimo žuta-crvena-žuta-zelena-žuta-ljubičasta. Na taj način šara će ispasti lepša. Različite boje slivaće se jedna na drugu i jaja će biti šarenija. Ostavite tako jaja 20-30 minuta. Potom skinite papir sa jaja i ostavite ih da se malo osuše. Osušena jaja premažite krpicom umočenom u ulje.

Bićete oduševljeni, kao i svi članovi vaše porodice. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)