Tetka Saveta

EVO KAKO DA FOLIJOM OFARBATE JAJA: Jednostavan trik za unikatni izgled uskršnje trpeze (VIDEO)

Potrebna su vam samo dva sastojka.

07.04.2023 09:10

EVO KAKO DA FOLIJOM OFARBATE JAJA: Jednostavan trik za unikatni izgled uskršnje trpeze (VIDEO)
Pixabay.com

U farbanju uskršnjih jaja podjednako uživaju i mladi i stariji ukućani. Igranje bojama, šljokicama, nalepnicama svakome izmami osmeh na lice. 

shutterstock.com

Uskršnja trpeza

Ukoliko ove godine želite da unesete novine u farbanju jaja i celokupnom izgledu praznične trpeze, na internetu možete videti bezbroj kreativnih ideja. Jedna od najpopularnijih je najčešće i ona najjednostavnija. Naime, reč je o farbanju jaja uz pomoć aluminijumske folije. Ono što je najbolje od svega jeste da vam je za ovakvu tehniku potrebno samo dva sastojka. Njena jednostavnost oduševljava i najmlađe članove porodice koji sa lakoćom mogu napraviti svoj dizajn. Za sve vam je potrebna folija i akrilna boja koju možete kupiti u bilo kojem marketu.

Kako biste dobili željeni izgled potrebno je da sledite sleće korake:

Odmotajte veliki četvrtasti komad aluminijumske folije, izgužvajte ga rukama a zatim foliju prekrijte akrilnom bojom. Postavite jaje u sredinu folije i lagano ga folijom i preklopite. Nježno pritisnite, a zatim odmotajte jaje i ostavite da se osuši. Tako uradite sa još nekom bojom na istom jajetu, ako volite da je šareno.

Postoji i nekoliko drugih načina za dekoraciju jaja aluminijumskom folijom. Možete seći zanimljive oblike poput srca ili kružića, a potom umućenim žumancem pričvrstiti za ljusku skuvanog jaja. 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)