Tetka Saveta

ZAŠTO BI TREBALO DA SVAKE NOĆI STAVITE ČAŠU VODE ISPOD KREVETA? Stručnjaci tvrde: Moguće je čudo!

Pojedini rituali i te kako mogu da pomognu u poboljšanju sveukupnog psihofizičkog zdravlja, a evo o čemu je zapravo reč.

bySrećna Republika

08.04.2023 11:01

ZAŠTO BI TREBALO DA SVAKE NOĆI STAVITE ČAŠU VODE ISPOD KREVETA? Stručnjaci tvrde: Moguće je čudo!
Pixabay.com

Da li se nešto loše oseća u vašoj spavaćoj sobi ili generalno imate takav osećaj za vaš život uopšte? Rešenje bi moglo da bude jednostavno, poput čaše vode, i ne, pritom se ne misli samo na to da ostanete hidrirani. Naime, pojedini stručnjaci za Feng šui tvrde da čaša vode ispod kreveta apsorbuje lošu energiju dok spavate i možete reći da je odradila svoju "magiju" ako ujutru u njoj ima mehurića ili pene. 

Poznati Feng šui učitelj, Inbaal Honigman, ističe da postoji na hiljade čarolija čišćenja i zaštite u svakoj kulturi, pri čemu se u mnogima koristi upravo voda.

- Od privezaka Svetog Kristofora koji nose katolici da bi se zaštitili tokom putovanja do stavljanja kristala na prozorsko okno da bi se očistili i napunili pod uticajem punog Meeca, svi smo svesni mnogih rituala čišćenja i neke od njih radimo intuitivno, poput posipanja soli ili otvaranja prozora da bismo se rešili loše vibracije. Voda je veoma osetljiv i reaktivan element, a posebno je element emocija i intuicije. Otuda fraza s pojedinih jezičkih područja: "Osećam to u svojim vodama". Kao takva, voda će apsorbovati svaku negativnu energiju oko sebe - tvrdi Honigman.

shutterstock.com

Ukoliko se osećate depresivno i tegobno, čaša vode može upiti mnogo loše energije, tvrde Feng šui stručnjaci 

Kako je dodao, ako u prostoriji vlada depresivna ili opresivna atmosfera, čaša vode će je apsorbovati, samo je potrebno stavite je ispod kreveta, pre svega da je neko ne bi zakačio i oborio prilikom eventualnog ustajanja. 

- Otarasite se vode ujutru, ali je važno da vidite da li na njoj ima bilo kakvih promena pre nego što je bacite. Mehurići, zamućenost ili promena teksture mogu ukazivati na to da je vaša voda upila nešto gadno - navodi Feng šui učitelj. 

I Suzan Rojnon objašnjava da se voda često koristi za poboljšanje pozitivnog Feng šuija u domu, bilo da se gleda na Feng šui u spavaćoj sobi ili bilo kom drugom prostoru u kući.

- Mnogi koriste "pokretnu" vodu da podstaknu protok dobrog čija i obilja u dom, a odabrana lokacija u potpunosti zavisi od jedinstvene kombinacije Feng šui energije potrebne u svakom pojedinačnom domu - istakla je ona govoreći čak o pumpama za vodu koje pojedinci ugrađuju u dom ili fontana kako bi poboljšali energiju. 

Pixabay.com

Voda koja se kreće, poput onih u fontanama, pokreće dobru energiju 

Prema njenim rečima, najvažnija stvar koju treba zapamtiti jeste da voda mora stalno da se kreće.

- To je zato što mirna voda apsorbuje energiju oko sebe, bez obzira na to da li je ona negativna ili pozitivna. Iz tog razloga, kada dođe jutro, nikada ne pijte čašu vode koja je bila na noćnom ormariću dok ste spavali - upozorila je ona. 

Da bi ritual bio efikasniji, isceliteljka zvukom i energijom Lidija Bagaroza predlaže da se u čašu vode koja se postavlja ispod kreveta doda prstohvat soli, a može da pomogne i molitva.

Možda izgleda malo neobično, ali sve što nas podstiče da stvorimo miran i bezbrižan prostor za spavanje jeste dobra stvar, piše Yahoo.com. Zato odvojte nekoliko minuta da svoju spavaću sobu učinite umirujućom jer je to način da brinete o sebi.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)