Tetka Saveta

NOĆNA MORA SVAKE DOMAČICE, MARAMICA OPRANA ZAJEDNO SA VEŠOM: Evo kako očistite odeću od upornih ostataka papira (VIDEO)

Rešenje deluje lakše nego što se isrpva činilo, isprobajte već danas.

28.01.2023 17:30

NOĆNA MORA SVAKE DOMAČICE, MARAMICA OPRANA ZAJEDNO SA VEŠOM: Evo kako očistite odeću od upornih ostataka papira (VIDEO)
shutterstock.com

Pre nego što veš stavimo u mašinu za pranje, bitno je da dobro proverimo džepove na garderobi i izvadimo sve iz njih. Nijedna stvar ne frustrira toliko kada u opranom vešu pronađemo ostatke paprine maramice koja ostavi tragove svuda po stvarima. Osim što je teško ukloniti njene ostatke sa garderobe, ona može oštetiti i veš mašinu.

shutterstock.com

Proverite džepove na garderobi

 

Na društvenim mrežama ljudi rado dele svoje savete i trikove kako se osloboditi upornih maramica koje mogu da se zarobe u džepovima. Ipak, jedan od posebnih koji se ističe dala je tiktokerka poznata kao Hinč, koja je podelila svoj predlog sa svojim pratiocima. 

Kako je ona u svojoj objavi istakla,  omiljeni trik pomoću kojeg se rešava maramica iz džepova je četkica za zube. Ona tvrdi da četkica može biti odlično rešenje i alat pomoću kojeg se možete rešiti upornih grudvica papira koji ostaju tokom pranja, tako što ćete nežno četkicom protrljati džepove.

pexels.com

Korišćenje četkice za uklanjanje maramice na odeći pokazalo se efikasnim

 

Hinč nije jedina koja se oslonila na ovo rešenje, jer su mnogi potvrdili da i oni koriste isti način za rešavanje tog problema

Drugi način na koji se možete rešiti maramica koje su se zadržale prilikom pranja jeste uz pomoć lepljive trake. Kao što ona služi da pokupi mrvice, tako može i iz džepa da ukloni svaki najmani delić ostataka maramice.

Foto: Shutterstock

Pre pranja odeće treba dobro proveriti da li je u džepovima ostalo nešto od predmeta

 

Drugi način na koji se možete rešiti maramica koje su se zadržale prilikom pranja je lepljiva traka. Kao što ona služi da pokupi svašta- nešto što deluje poput mrvica, tako može i iz džepa da ukloni svaki najmani delić ostataka maramice. Traka se nanosi na područje gde je maramica u raspadu i nežno se trlja preko toga, na taj način lako uklanjajući maramicu. 

Poslednja metoda je lako primenjiva ukoliko se radi o vlažnoj odeći koja nije prošla kroz sušilicu, jer će u suprotnom, biti otežano za lepljivu traku koja se može raspasti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)