Tetka Saveta

KAKO UKLONITI NEPRIJATNE MIRISE SA ODEĆE UZ POMOĆU TOALET PAPIRA: Fantastičan trik o kojem svi pričaju (VIDEO)

Ne morate da odlazite u markete i lunjate po policama kako biste pronašli dobar osveživač za kupatilo ili garderober, napravite ga sami.

11.12.2022 11:02

KAKO UKLONITI NEPRIJATNE MIRISE SA ODEĆE UZ POMOĆU TOALET PAPIRA: Fantastičan trik o kojem svi pričaju (VIDEO)
pexels.com

Ustajao miris u prostoriji ili najčešće u ormaru, gde držimo odeću i peškire, može se zadržati uprkos tome što smo stavljali i deterdžent i omekšivač tokom pranja odeće, kako bi oni mirisali. Međutim, oni opet poprimaju težak miris koji nas nervira. Domaćice koliko god provetravale ormare i prostorije gde se odlaže odeća, ne mogu sprečiti da se razni mirisi zadržavaju na njima.

shutterstock.com

Uživajte u prijatnim mirisima vaše posteljine

 

Ako vas mrzi da odlazite u kupovinu ili su vam osveživači za prostorije u vidu vrećica lavandi prejaki, možete ih napraviti u sopstvenoj režiji. Ne treba vam ništa posebno, sem nekoliko sastojaka iz kuhinje i kupatila. Prirodni osveživač za koji ne morate da plaćate možete napraviti tako što ćete izrendati na krupno sapun sa omiljenim mirisom u jednu posudicu, a zatim dodate dve kašičice soli i pola kašičice sode bikarbone. To ćete naravno promešati kako bi se svi sastojci sjedinili. 

Kada je ova smesa gotova, uzeti jednu masku za lice i treba odseći jedan kraj kao i gumicu sa strane. Otvoriti masku jer je ona dupla iznutra i sipati narendani sapun pomešan sa solju i sodom bikarbonom. Sa gumicom koju ste odsekli, možete omotati gornji deo i zavezati vrećicu kako bi ona bila potpuno zatvorena. kada ste vezali čvrst čvor odsecite vrh i krajeve gumice. Paketić koji ste pripremili možete okačiti u kupatilo na toaletnom ormariću. Pored toga što služi za aromu odnosno osvežavanje prostorije, on upija i vlagu. Poželjno je držati ga i u ormaru među garderobom. On će upiti sve neprijatne mirise, vlagu i buđ koji se tu zadržavaju.

Drugi jednostavan trik pomoću kojeg se možete takođe rešiti neprijatnih mirisa na posteljini i peškirima  u ormaru ne zahteva neko zalaganje ni vreme. Predmet koji će upiti sve neprijatne mirise imate u kupatilu. Radi  se o rolni toalet papira, koju je dovoljno samo staviti u ormar pored peškira i on će automatski upiti sve neprijatne mirise. Pre nego ga stavite bilo bi poželjno da on miriše nekom prijtnom aromom, a najbolje je da je miris bebi pudera.

Foto: Shutterstock

Jednostavan trik za trajnu svežinu garderobe i veša

 

Posteljina i peškiri će i pored nekorišćenja u tom slučaju mirisati kao da su tek oprani. Korisnica Jutjuba pod imenom Jeca svaštarica koja je podelila savet sa domaćicama, dobila je preporuku i pohvale za oba trika, zato što su mnogi njeni pratioci potvrdili da zaista deluju

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)