Tetka Saveta

ŽIVIM BEZ GREJANJA VEĆ ČETIRI GODINE: Evo šta da obučete da bi vam u svakom trenutku bilo toplo! (FOTO)

Britanska tiktokerka Kler De Lis živi bez grejanja več četiri godine, a sada je sa svetom podelila kako preživljava hladne dane.

07.10.2022 19:01

ŽIVIM BEZ GREJANJA VEĆ ČETIRI GODINE: Evo šta da obučete da bi vam u svakom trenutku bilo toplo! (FOTO)
TikTok-klairedelysofficial

Predstojeća zima biće veliki izazov za mnoge, a udarac po džepu je ono čega se većina ljudi širom sveta najviše plaši. Tiktokerka Kler De Lis iz Velike Britanije živi bez grejanja čak četiri zime, a iskustva iz prve ruke prenela je i na društvene mreže u trenutku kada veliki broj njenih sunarodnika strahuje kako će izgledati naredni meseci, ne samo zbog nedostatka energenata, već i zbog rasta cena.  

Kler smatra da je najbitnije kako ćete se obući u sopstvenom domu ukoliko u njemu nema grejanja, te ima neke veoma korisne savete. 

- Ne bi trebalo da nosite odeću koja je pripijena uz telo jer će vam tako biti samo još hladnije. Glavni komad garderobe koji morate da nabavite jesu helanke. Možete se opredeliti za deblje vunene, ali sve kvalitetnije su preskupe. Ako iz tog razloga kupite recimo samo 2 komada za čitavu zimu, one će se veoma brzo raspasti budući da ih skoro svakodnevno nosite - istakla je Kler. 

@klairedelysofficial I wonder if our government could organise a piss-up in a brewery? I think we all know the answer to that one 😑 #cold #ukcold #heating #energycrisis ♬ original sound - Klaire de Lys

Ona predlaže da se umesto skupih helanki kupi više pari jeftinih jer to nije jedini komad odeće koji greje u hladnim danima. 

- Najjeftinije tanke helanke su uvek proveren izbor. Uvek ih kupujte broj veće, budući da su rastegljive pa se često može desiti da se pocepepaju ukoliko “nemaju lufta”. Sportske muške majice su idealno rešenje za gore i to što šire. Ja sam našla obične sive i plaćam ih oko 500 dinara. Obavezno preko odeće morate da imate jaknu, koju takođe kupujete broj do dva veću. Ja sam kupila svoju letos na sniženju i ona je XL, čak je i muška. Papuče i čarape su nezaobilazne. Oko vrata je potrebno takođe da imate nešto nalik šalu - savetuje ta Tiktokerka, piše San.

Budući da grejanja nema, po mišljenu te dame bez jedne stvari nikako ne treba da idete u krevet.

- Termafor obavezno morate kupiti. On će vas noću možda opeći, zato stavite navlaku preko njega ili jednostavno staru majicu ili krpu. Jorgan birajte što veći. Primera radi, ukoliko imate krevet za jednog, kupite jorgan za dvoje. Težina prekrivača je veoma bitna i ona deluje kao izolator, zato preko jorgana stavite i dodatno ćebe - savetuje Kler.

Pratioci su bili oduševljeni Klerinim predlozima:

- Ovo je treći par helanki koje kupujem ove jeseni -

- Hvala na savetima, sjajna si -

- Pre tebe nisam koristila ćebe zimi, već samo jorgan. Otkad sam počela da koristim i ćebe smanjila sam uveče grejanje -

- Ja koristim ćebe i preko dušeka i ispod prekrivača, tako da nikada ne palim grejanje dok spavam -

- Smanjio sam račin za struju tako što sam po dnu kreveta stavio vreću za spavanje - bili su samo neki od komentara.

BONU VIDEO:

Komentari (1)

Pera

07.10.2022 20:17

Kupite šator i spavajte u prirodi.. Ušteda je neverovatna, još ako ulovite nešto i prodavnica je nepotrebna..🤣