Da biste uživali u ukusima jabuka, Srećna Republika otkriva recpet putem koga ćete očas posla pripremiti sirup od vašeg omiljenog voća.
Sastojci:
Priprema:
Jabuke izrendajte, pošećerite s 50 g smeđeg šećera i ostavite oko 20 minuta na toplom. Zatim ih stavite u čistu gazu i iscedite što je više moguće soka. Dobijeni sok od jabuke sipajte u lonac, dodajte sok od limuna, 100 g smeđeg šećera i štapić cimeta. Zagrejte do ključanja, a zatim izvadite štapić cimeta.
Kuvajte na laganoj vatri dok se tečnost ne zgusne i ne dobije konzistenciju sirupa. Gotov sirup sipajte u čistu flašu i ostavite da se ohladi, pa zatvorite i čuvajte u frižideru.
Sirup služite razblažen vodom ili kao dodatak čaju.
Uživajte!
Komentari (0)