Ova torta je savršena mešavina kremastih i voćnih ukusa, a konstrast crne čokolade i kiselkastih jadoga će probuditi sva vaša čula. Portal Srećna Republika vam donosi recept za savršenu keks tortu sa voćem i daškom čokoladne slasti.
Sastojci:
Za koru:
- 400 g pti-ber keksa
- 400 g svežih jagoda
- banana
- 20 g tamne čokolade
- 600 ml voćnog jogurta sa ukusom jagode
Za glazuru:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g tamne čokolade
Priprema:
U dubljoj posudi komade pti-ber keksa polomite na sitnije delove, pa preko njih dodajte jagode iseckane na komadiće. Nakon toga, bananu isecite na sitne komade i dodajte ih uposudu. U činiju dodajte i narendanu tamnu čokoladu, pa preko svega prelijte voćni jogurt sa ukusom jagode. Odlučite se za gušću varijantu istih iz posudica, ne iz flašica, budući da će onda kora biti kompaktnija. Izmešajte sve sastojke dok se ne sjedine i dok ne primetite da je keks upio voćni jogurt i omekšao.
U kalup ta tortu prečnika 24 centimetra prespite smesu, pa je respodelite i poravnajte. U šepricu sipajte slatku pavlaku, i nju dodajte tamnu čokoladu, pa sve sve to istopite na pari kako biste dobili glazuru. Nju nakon toga prelijte preko kore i tortu odnesite u frižider, gde bi trebalo da stoji najmanje 3 sata, kako bi se stegla i formirala.Tortu zatim izvadite iz frižidera i iz kalupa, pa je secite u trouglaste parčiće.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)