Čokoladni keksići su savršeni za Dan zaljubljenih, jer su ne samo ukusni, već i jednostavni za pripremu. Obavezno ih oblikujte u srca, kako bi još više naglasili simboliku ovog posebnog dana. Ovaj recept vas poziva na kreativnost, jer možete da birate između različitih punjenja - džema ili čokoladnog krema.
Sastojci:
- 220 g brašna
- polovina kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 100 g putera
- 200 g šećera
- jaje
- 50 g čokolade
- 3 kašike mleka
- 2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte sve suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj činiji, umutite puter i šećer dok ne postanu kremasti. Zatim dodajte otopljenu čokoladu, jaje i ekstrakt vanile. Umešajte suve sastojke u smesu sa puterom, a potom dodajte mleko. Dobićete lepljivo testo koje će se postepeno ujednačiti nakon što se ohladi.
Testo stavite u frižider i ostavite da odstoji 2-3 sata. Nakon što se testo ohladilo, podelite ga na dva dela. Razvucite jedan deo testa, dok drugi ostavite u frižideru. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo oklagijom i oblikujte ga pomoću modli u obliku srca.
Stavite keksiće na papir za pečenje i pecite ih u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Dok se kolačići peku, oblikujte drugi deo testa. Kada su keksići gotovi, ostavite ih da se ohlade, a zatim ih dekorišite po želji - možete ih preliti otopljenom čokoladom, umočiti u čokoladu ili puniti džemom.
Uživajte u pripremi ovih ljubavnih keksića i obradujte dragu osobu.
Komentari (0)