Slatkiši

TORTA NAD TORTAMA OD PIŠKOTA I SA MALINAMA! Najjednostavnija priprema poslastice koja se topi u ustima - SPREMNA ZA 45 MINUTA!

Srećna Republika vam donosi recept za savršeni slatkiš kojim možete da ulepšate ove zimske dane.

17.12.2024 08:01

TORTA NAD TORTAMA OD PIŠKOTA I SA MALINAMA! Najjednostavnija priprema poslastice koja se topi u ustima - SPREMNA ZA 45 MINUTA!
printskrin youtube/Domaći Recepti

Torta sa piškotama i malinama je često dobar izbor kada se najave gosti ili pak ako nam se jede nešto slatko što brzo može da bude gotovo. Priprema same torte nije komplikovana jer se sastoji od jednog fila koji se koristi za celu poslasticu, ali i od piškota koje treba poređati, a pre toga ih samo umočiti u mleko. Za ceo ovaj postupak možda će vam biti potrebno oko 45 minuta.  

Kada se torta pripremi mora se staviti u frižider da se stegne, a onda možete služiti i uživati u ukusu.

U nastavku pogledajte recept za tortu sa piškotama i malinama.

Sastojci:

  • 700 g kisele pavlake
  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 600 g malina (voćni miks, ili šumsko voće)
  • 400 g ili 4 pakovanja piškota
  • mleko za umakanje

Priprema:

U jednoj činiji umutite slatku pavlaku. U drugoj posudi sjedinite šećer u prahu i kiselu pavlaku mikserom. Nakon što ste sve umutili prebacite kiselu pavlaku u slatku i sve sjedinite ručnom mutilicom, nikako mikserom.

printskrin youtube/Domaći Recepti

Priprema torte sa piškotama

Na tanjir na kojem ćete služiti tortu stavite osam piškota u po tri reda, svaku umočite u mleko. Stavite četvrtinu belog fila i polovinu zaleđenih malina. Potom, ponovo stavite polovinu fila, pa onda stavite piškote. Preko piškota stavite još jedan red fila i smrznute maline koje ćete blago ugurati u fil. Na kraju tortu ponovo premažite belim filom od kisele i slatke pavlake.

Torta je spremna!

Jedino što dodatno možete uraditi jeste da je prelijete belom čokoladom ili je "pokrijete" šlagom. Kada ste tortu pripremili stavite je u frižider da se stegne.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)