Kada poželite jednostavnu, čokoladnu poslasticu, a nemate mnogo vremena, ovaj recept je prava stvar za vas. Sve što vam treba su osnovni sastojci koje verovatno već imate u kuhinji. Ova ukusna čokoladna torta je idealna za trenutke kada vam je potrebna brza doza slatkog zadovoljstva, budući da je gotovo za tren.
Sastojci:
Sastojci za biskvit:
- 2 kašike kakaa
- 2 čaše jogurta (od 180 g)
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 čaše šećera
- 2 čaše brašna
Po želji za dodatni ukus biskvita:
- Sok jedne narandže
Sastojci za čokoladni preliv:
- 500 ml slatke pavlake za šlag
- 250 g čokolade za kuvanje
Po želji: korica jedne narandže
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. Sve sastojke za biskvit (kakao, jogurt, soda bikarbona, šećer, brašno) stavite u posudu i izmiksajte dok ne dobijete glatku smesu.
Izlijte smesu u kalup za torte prečnika 24 cm i pecite 20-25 minuta. Da proverite da li je gotovo, zabodite čačkalicu ili nož - ako izlazi suvo, torta je pečena.
Pečeni biskvit dok je još topao možete preliti sokom od narandže.
Čokoladni preliv: Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, sklonite je sa vatre i dodajte čokoladu (i po želji koricu narandže). Mešajte dok smesa ne postane glatka.
Prelijte čokoladni preliv preko tople torte, ostavljajući je u kalupu jer će preliv biti tečan. Ohladite prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru. Kad se preliv stegne, pažljivo uklonite stranice kalupa sa čokoladne torte.
Komentari (0)