Slatkiši

RECEPT ZA NAJBRŽU ČOKOLADNU TORTU OD SASTOJAKA KOJE SVI IMAMO KOD KUĆE: Uspeva i početnicima!

Ukoliko nemate mnogo vremena, a želite pravu domaću poslasticu, ovo je prava stvar za vas!

03.11.2024 08:01

RECEPT ZA NAJBRŽU ČOKOLADNU TORTU OD SASTOJAKA KOJE SVI IMAMO KOD KUĆE: Uspeva i početnicima!
Instagram-mamineslatkebrige

Kada poželite jednostavnu, čokoladnu poslasticu, a nemate mnogo vremena, ovaj recept je prava stvar za vas. Sve što vam treba su osnovni sastojci koje verovatno već imate u kuhinji. Ova ukusna čokoladna torta je idealna za trenutke kada vam je potrebna brza doza slatkog zadovoljstva, budući da je gotovo za tren.

Sastojci:

Sastojci za biskvit:

  • 2 kašike kakaa
  • 2 čaše jogurta (od 180 g)
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše brašna

Po želji za dodatni ukus biskvita:

  • Sok jedne narandže

Sastojci za čokoladni preliv:

  • 500 ml slatke pavlake za šlag
  • 250 g čokolade za kuvanje

Po želji: korica jedne narandže

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. Sve sastojke za biskvit (kakao, jogurt, soda bikarbona, šećer, brašno) stavite u posudu i izmiksajte dok ne dobijete glatku smesu.

Izlijte smesu u kalup za torte prečnika 24 cm i pecite 20-25 minuta. Da proverite da li je gotovo, zabodite čačkalicu ili nož - ako izlazi suvo, torta je pečena.

Pečeni biskvit dok je još topao možete preliti sokom od narandže.

Čokoladni preliv: Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, sklonite je sa vatre i dodajte čokoladu (i po želji koricu narandže). Mešajte dok smesa ne postane glatka.

Prelijte čokoladni preliv preko tople torte, ostavljajući je u kalupu jer će preliv biti tečan. Ohladite prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru. Kad se preliv stegne, pažljivo uklonite stranice kalupa sa čokoladne torte.

Poslužite i uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)