Slatkiši

ZVANIČNO NAJBRŽI MAFINI: Kada ih jednom spremite ovako nećete se vraćati starom načinu!

Provereno uspevaju ukoliko pratite ovaj recept.

06.10.2024 08:01

ZVANIČNO NAJBRŽI MAFINI: Kada ih jednom spremite ovako nećete se vraćati starom načinu!
Shutterstock

Mafini su jedan od najpopularnijih brzih poslastica širom sveta, a ono što ih čini posebno privlačnim je njihova jednostavnost i mogućnost improvizacije sastojcima. Bilo da želite nešto slatko za užinu, desert uz kafu, ili brzu poslasticu za iznenadne goste, mafini su idealan izbor.

Shutterstock

Recept za najbrže mafine

Takođe, mogu biti bogati različitim dodacima poput voća, čokolade, oraha, ili, u ovom slučaju, čokolade i kakaa. Ovaj recept je savršen za sve koji žele brzu pripremu, a maksimalan užitak.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • šolja (200 ml) jogurta
  • ⅔ šolje ulja
  • šolja šećera 
  • 2 kašike kakaa
  • 2 šolje brašna
  • prašak za pecivo (10 g)
  • 50-100 g čokolade (po želji, možete koristiti tamnu, mlečnu ili mešavinu)

Priprema:

U veću posudu razbijte jaja i dodajte jogurt, ulje i šećer. Sve dobro izmešajte dok se sastojci ne sjedine. Po želji možete koristiti mikser za brže mešanje. U dobijenu smesu postepeno dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Mešajte dok ne dobijete glatku i ujednačenu smesu, bez grudvica. Iseckajte čokoladu na sitnije komade i ubacite je u smesu. Lagano promešajte da se čokolada ravnomerno rasporedi.

Kalup za mafine obložite papirnim korpicama ili ga premažite maslacem. Sipajte smesu u svaki kalup, puneći ga do dve trećine, kako bi mafini imali prostora da narastu. Mafine pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Proverite da li su gotovi tako što ćete ubosti čačkalicu u sredinu jednog mafina, ako izađe čista, mafini su spremni.

Nakon pečenja, mafine ostavite nekoliko minuta da se prohlade, zatim ih izvadite iz kalupa i servirajte. Po želji, možete ih posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnim prelivom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)