Slatkiši

DOMAĆA PITA SA JABUKAMA OD GOTOVIH KORA: Slatkiš koji miriše na zimu, uz dodatak tajnog začina

Kada želite da se zasladite, napravite ovo.

29.09.2024 06:01

DOMAĆA PITA SA JABUKAMA OD GOTOVIH KORA: Slatkiš koji miriše na zimu, uz dodatak tajnog začina
Izvor: Printscreen/ YouTube/Aurora Recepti

Sa veoma malo namirnica spremite pitu u kojoj će uživati cela porodica. U pitanju je sočna pita sa jabukama koju nema ko ne voli. Jednostavno se priprema, a u ukusu će uživati apsolutno svi članovi porodice, a posebno deca.

Izvor: Printscreen/ YouTube/Aurora Recepti

Recept za domaću pitu sa jabukama


U nastavku pogledajte recept za mirisnu pitu sa jabukama.

Sastojci:

  • 10 kašika griza
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 5-6 kašika šećera
  • 2 kašike prezli
  • 1 kg kiselih jabuka
  • pakovanje kora
  • ulje za premazivanje

Priprema:

Griz sipajte u činiju i dodajte pola kašike cimeta. Potom, sipajte pet do šest kašika šećera, a onda i jednu kesicu vanilinog šećera. Sipajte dve kašike prezli i sve to sjedinite kašikom. Ako želite da budu slađe dodajte još, ali ovo je dovoljno. Kisele jabuke oljuštite od kore i izrendajte. Stavite prvo koru, pa premažite uljem. Stavite po kašiku ili dve smese koju ste napravili. Zatim, stavite drugu koru i ponovo malo ulja, a onda pospite smesom. Sa trećom korom uradite isto, a tek na četvrtu stavljate smesu.

Izvor: Printscreen/ YouTube/Aurora Recepti

Ovako treba saviti kore


Kada ste stavili četvrtu koru, premažite uljem i naređajte rendane jabuke. Stavite preko cele kore, ali obavezno ih pre stavljanja na koru malo iscedite jer su baš sočne. Krajeve savijte, a onda urolajte u rolat. Stavite u pleh koji je obložen papirom za pečenje.

Ponavljajte sve dok imate smese i kore. Koru premažite kiselom ili običnom vodom, koja je pomešana sa malo ulja.

Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)