Slatkiši

SMUTI OBLACI NA PLAVOM NEBU DECA OBOŽAVAJU: Pravi se lako, zdrav je i - ukusan (VIDEO)

Evo kako da brzo napravite ovaj obrok za svoje mališane.

09.08.2024 08:01

SMUTI OBLACI NA PLAVOM NEBU DECA OBOŽAVAJU: Pravi se lako, zdrav je i - ukusan (VIDEO)
tiktok/printscreen/roxxsteadyy

Zdrava ishrana je osnov dobrog zdravlja. Sa zdravim navikama, prema preporukama lekara, treba započeti još od detinjstva. Problem je što deca ne vole zdrave namirnice, kao što su spanać, boranija ili drugo povrće.

Međutim, postoji način da i mališane naučite da se zdravo hrane. Možete da im napravite smuti. U pitanju je osvežavajuće piće koje je ujedno i obrok idealan za užinu koji se pravi od pasiranog sirovog voća ili povrća pomoću blendera. Često ima tečnu osnovu - mleko, jogurt, voćni sok ili vodu. Smuti plavi obak je postao hit među decom, a priprema se vrlo jednostavno.   

Vrlo je zdrav i ukusan, a kad se sipa u čašu, zaista podseća na oblake na plavom nebu. Sve što vam je potrebno je blender i sledeće namirnice.

Sastojci:

  • šolja kokosovog mleka
  • šolja bademovog mleka
  • kašičica organske plave spiruline
  • banana
  • 100 g isečenog ananasa
  • malo umućene slatke pavlake 
  • 2 koluta banane za dekoraciju

 

@roxxsteadyy Recreated the Vanilla Blue Sky Smoothie from Jamba Juice 🩵☁️ This is my favorite Jamba smoothie. They list the ingredients on the menu, but I think I’ve figured out the proportions, and this tasted exactly like theirs 😋 Blue Spirulina is also a really good source of protein, helps boost energy, and helps with your immune system. *I used marshmallow cream to create the clouds ☺️ Ingredients 6 oz So Delicious vanilla coconut milk 6 oz unsweetened almond milk 1 banana 1 cup frozen pineapples 1/2 tsp @KOS blue Spirulina __ #homecafe #homecafé #healthyrecipes #healthylifestyle #healthyfood #smoothie #smoothierecipes #jambajuice #jambajuicerecipe #aesthetics #trending #trendingreels #trendingaudio #fyp #foryoupage ♬ Donut - Lukrembo

Priprema:

Ubacite u blender isečenu bananu, ananas, dodajte po jednu šolju bademovog i kokosovog mleka i kašičicu plave spiruline. Sve dobro izmiksajte u blenderu da se sastojci sjedine i da dobijete smuti.

Sa unutrašnje strane čaše kašikom nanesite malo slatke pavlake, sipajte plavi smuti u ukrasite s dva koluta banane. Vaša deca će biti oduševljenja i sigurno će tražiti da im stalno pripremate ovaj zdrav obrok za užinu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)