Slatkiši

ZA NAJBOLJI SLADOLED TREBAJU SAMO OVA 2 SASTOJKA: Ukusno letnje osveženje koje mogu da spreme i deca

Priprema se za nekoliko minuta.

byNevena Jakovljević

20.06.2024 08:01

ZA NAJBOLJI SLADOLED TREBAJU SAMO OVA 2 SASTOJKA: Ukusno letnje osveženje koje mogu da spreme i deca
Shutterstock

Sladoled od dva sastojka? Može! Mnogi ne uživaju kada su napolju velike vrućine, ali uz ovaj sladoled biće vam mnogo lepše, ali nakon što se rashladite. Pustite mašti na volju i dodajte od sastojka šta želite. Osnovna smesa pravi se od slatke pavlake i kondenzovanog mleka. Sve ostalo pripremite po vašoj želji.

Srećna Republika vam donosi recept za sladoled od dva sastojka.

Sastojci:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 350 ml kondenzovanog mleka

Shutterstock

Recept za sladoled od dva sastojka

Priprema:

Prespite slatku pavlaku u neku dublju posudu. Mutite sve dok ne postane čvrsta smesa. Proverite tako što ćete okrenuti posudu naopačke, ako se ne prosipa onda je gotova. Zatim dodajte kondenzovano mleko. Nemojte mutiti, već sve sjedinite kašikom. Mešajte nekoliko minuta dok se sastojci ne spoje. Prespite dobijenu smesu u posude. Sada sledi deo koji ostavljamo vama. Ovo je osnovna smesa koja može da se obogati prema vašem ukusu. Što znači, da biste dobili ukus koji želite onda morate dodati na primer malo čokolade ili voća.

Ako želite čokoladni sladoled, u ovu osnovnu smesu ubacite dve kašike krema ili dodajte malo iseckanog voća, pa sve sjedinite. Ostavite u zamrzivaču da se stegne oko dva sata. Nakon toga možete jesti.

Služite uz topinge ili neko naseckano voće po želji. Takođe, možete da dodate malo izdrobljenog keksa i uživate u ukusu ove poslastice. Pustite mašti na volju!

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)