Palačinke su omiljeni obrok mnogih ljudi, ali pojedini se suočavaju sa problemom kako da ih prilagode svojim dijetetskim potrebama ili alergiji na gluten. Ukoliko ste u potrazi za zdravijom varijantom, recept za palačinke bez brašna, a sa heljdom može biti savršeno rešenje. Ove palačinke su bogate proteinima i vlaknima, što ih čini idealnim izborom za doručak ili lagani obrok.
Ove palačinke su odličan način da unesete više vlakana i proteina u ishranu, a istovremeno uživate u omiljenom obroku. Isprobajte ovaj recept i uverite se sami koliko mogu biti ukusne i zdrave.
Sastojci:
- šolja heljdinog brašna
- 2 jaja
- šolja mleka (obično, bademovo ili sojino mleko)
- kašika meda
- kašičica vanilinog šećera
- prstohvat soli
- maslac ili ulje za prženje
Priprema:
U većoj posudi, umutite jaja dok ne postanu penasta. Dodajte heljdino brašno, mleko, med, vanilin šećer i malčice soli. Sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Zagrejte malo maslaca ili ulja u tiganju na srednje jakoj vatri. Kašikom sipajte smesu za palačinke u tiganj i pecite dok ne porumeni sa obe strane.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite celu smesu.
Dodajte uz njih omiljeni prilog.
Uživajte!
Komentari (0)