Popsi su nedoljive kuglice na štapiću koje su postale izuzetno popularne poslednjih godina. Najčešće se prave od keksa, a glazura, pre svega čokoladna, daje im neodoljiv izgled, ali i ukus. Možete ih ukrasiti šećernim zvezdicama, cvetićima, uvaljati ih u kokos, čokoladne mrvice, mlevene orahe, bademe...
Iako izgledaju kao slatkiši za decu, popse obožavaju i odrasli. Brzo i lako se prave, a kombinacija ukusa je neograničena. Možete ih pripremiti za samo 15 minuta.
Srećna republika vam poklanja jedan zaista poseban recept.
Sastojci:
- 300 g mlevene plazme
- 200 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 8 kašika soka od pomorandže
Glazura:
- 300 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Pomešajte plazma keks i šećer u prahu, dodajte rastopljen margarin i sve dobro umutite mikserom da ne ostanu grudvice. Postepeno dodajte sok od pomorandže i rukama dobro sjedinite smesu. Od pripremljene smese oblikujte kuglice i stavite u zamrzivač na 15 minuta. Čokoladu izlomite na kocke, dodajte ulje pa otopite na pari. Vrh duže slamčice ili štapića umočite u čokoladu pa ubodite u kuglice i opet ostavite 15 minuta da se stegnu u zamrzivaču.
Svaku kuglicu umočite u rastopljenu čokoladu, malom kašičicom skidajte višak i sačekajte malo da se ocedi. Odmah ukrasite šarenim mrvicama, kokosom ili nekim drugim ukrasima po želji. Slamčice zabodite u stiropor i ostavite u frižider do služanja.
Prijatno!
Možda vas zanima…
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)