Slatkiši

DA LI ZNATE KAKO SE SPREMAJU NEODOLJIVI POPSI? Ovo je najbrži recept, ukusan slatkiš spreman za 15 minuta!

Ovaj slatkiš se lako i brzo pravi, a kombionacija ukusa je neograničena.

16.01.2023 08:01

DA LI ZNATE KAKO SE SPREMAJU NEODOLJIVI POPSI? Ovo je najbrži recept, ukusan slatkiš spreman za 15 minuta!
shutterstock.com

Popsi su nedoljive kuglice na štapiću koje su postale izuzetno popularne poslednjih godina. Najčešće se prave od keksa, a glazura, pre svega čokoladna, daje im neodoljiv izgled, ali i ukus. Možete ih ukrasiti šećernim zvezdicama, cvetićima, uvaljati ih u kokos, čokoladne mrvice, mlevene orahe, bademe...  

Iako izgledaju kao slatkiši za decu, popse obožavaju i odrasli. Brzo i lako se prave, a kombinacija ukusa je neograničena. Možete ih pripremiti za samo 15 minuta. 

Srećna republika vam poklanja jedan zaista poseban recept.

Pixabay.com

Popsi mogu biti i elegantni i napravljeni od bele čokolade

Sastojci:

  • 300 g mlevene plazme
  • 200 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 8 kašika soka od pomorandže

Glazura:

Priprema:

Pomešajte plazma keks i šećer u prahu, dodajte rastopljen margarin i sve dobro umutite mikserom da ne ostanu grudvice. Postepeno dodajte sok od pomorandže i rukama dobro sjedinite smesu. Od pripremljene smese oblikujte kuglice i stavite u zamrzivač na 15 minuta. Čokoladu izlomite na kocke, dodajte ulje pa otopite na pari. Vrh duže slamčice ili štapića umočite u čokoladu pa ubodite u kuglice i opet ostavite 15 minuta da se stegnu u zamrzivaču.

Svaku kuglicu umočite u rastopljenu čokoladu, malom kašičicom skidajte višak i sačekajte malo da se ocedi. Odmah ukrasite šarenim mrvicama, kokosom ili nekim drugim ukrasima po želji. Slamčice zabodite u stiropor i ostavite u frižider do služanja.

Prijatno!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)