Svi znaju koliko je aronija zdrava i da je lekari preporučuju za bolju krvnu sliku. Naravno, sa konzumiranjem tog bobičastog voća treba biti oprezan i neophodno je unositi ga umereno. Ako ne znate šta biste mogli da napravite od njega, evo prilike da isprobate i napravite domaći liker koji će oduševiti vaše goste kada ih budete njime poslužili. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i veoma malo kreativnosti.
Sastojci:
- 2l crnog vina
- jedan kilogram aronije
- kilogram šećera
- 2 vanilin šećera
- 2dl ruma ili rakije

Slađana Mitrić
Priprema:
U većoj šerpi prokuvati crno vino sa šećerom, a zatim postepeno dodavati aroniju i sve to kuvati 10 do 15 minuta. Skloniti sa vatre i dodati rum i vanilin šećer. Pustiti da se ohladi, a onda procediti i sipati u staklene flaše.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)