Možda se ne sećate kada ste poslednji put jeli kašu i mislite da morate da odete u neki restoran domaće kuhinje kako biste je konzumirali, međutim, znajte da vam niti treba mnogo sastojaka za takav obrok, niti vremena da jedno takvo jelo u kombinaciji s ćuftama spremite kod kuće. Evo načina, ne može biti jednostavnije.
Sastojci:
Za ćufte:
- 400 gr junetine
- pola glavice crnog luka
- kašika brašna
- kašika ulja
- biber, so, vegeta
Za kašu:
- 3 kašike brašna
- mala šolja pavlake za kuvanje
- oko 600 ml vode
- pola kašike maslaca
- so, vegeta, biber, kurkuma i origano
Priprema:
U meso staviti sve sastojke i dobro ga umesiti, a zatim podeliti na 18 manjih kuglica - ćufti. Kada su dobro definisane i napravljene ostaviti ih da odstoje u frižideru desetak minuta.
Na drugoj strani u šerpi staviti maslac da se otopi na tihoj vatri, a zatim dodati brašno. Mešati dok smesa ne porumeni i polako dodavati začine: vegetu, kurkumu, so, origano i biber, i sve dobro promešati. Dodavati vodu postepeno i mešati čorbu da se ne stvore kuglice. Zatim dodati pavlaku za kuvanje i ostaviti da provri i da se zgusne.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)