Lazanje su klasično jelo koje svi vole, ali šta kažete na osvežavajuću letnju verziju koja će oduševiti vaše nepce? Uz dimljeni pileći file, sočan paradajz sos i kremasti sirni premaz, ove lazanje postaju prava letnja delicija kojoj niko neće moći da odoli! Probajte ovaj recept, obavezno!
Sastojci:
- Dimljeni pileći file: 500 g
- Paradajz sos: 375 g
- Listovi za lazanje: 250 g
- Pečurke: 100 g
- So: po ukusu
- Biber: po ukusu
Sirni premaz:
- Sveži sir: 250 g
- Jogurt: 2 dl
- Kisela pavlaka: 2 kašike
- Rendani parmezan: 2 kašike
- Jaja: 2-3
Priprema:
1. Usecite dimljeni pileći file na tanke listiće.
2. Podmažite pleh uljem.
3. Stavite prvu koru za lazanju, premažite je sosom od paradajza, stavite dimljeni pileći file, pa iseckane pečurke.
4. Postavite sledeći sloj lazanja i premažite preostalim paradajz sosom.
5. Napravite premaz od sira. Izmešajte sveži sir, jogurt, pavlaku, jaja, i začinite po ukusu.
6. Prelijte premaz preko lazanja.
7. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Uživajte u ovoj ukusnoj letnjoj verziji lazanja koja će sigurno postati omiljena među vašim ukućanima!
Komentari (0)